Planuojama didelių galimybių teritorija

Planuojama didelių galimybių teritorija

Pradėtas rengti 208 ha ploto teritorijos, esančios rytinėje Klaipėdos dalyje, tarp kelio Klaipėda-Liepoja, Liepų gatvės ir Danės upės, susisiekimo infrastruktūros vystymo specialusis planas. Šiuo metu planuotojai vertina esamą teritorijos būklę. Su ja Klaipėdos savivaldybė turėtų būti supažindinta kovą.

Minėtąjį planą Klaipėdos savivaldybės užsakymu rengia Vilniaus bendrovė UAB "Urbanistika". Tikslas - rezervuoti teritorijas ir suformuoti žemės juostas susisiekimo komunikacijų ir infrastruktūros plėtrai.

"Urbanistikos" projekto vadovė Giedrė Ratkutė-Skačkauskienė paaiškino, kad kovą savivaldybei bus pristatyta esamos būklės analizė. Ją atliekant buvo daroma gyventojų apklausa. Šiuo metu dar renkami ir sisteminami visi duomenys.

Šioje teritorijoje jau yra parengta nemažai detaliųjų planų. Jų sprendiniai bus integruoti į rengiamą planą.

"Teritorija turi labai didelį potencialą. Planuoti ją tikrai reikia, kad nebūtų chaotiško užstatymo. Tokiose teritorijose ypač svarbi bendra sklandi gatvių tinklo struktūra. Vienas kvartalėlis planuoja vienaip, kitas - kitaip. Kai planuojama atskirais lopinėliais, atrodo, kad viskas daroma tinkamai, bet kai reikės sujungti viską į bendrą sistemą, gali atsirasti kliūčių", - aiškino G. Ratkutė-Skačkauskienė.

Pagrindinis planuotojų uždavinys - suformuoti inžinerinės infrastruktūros koridorius, skirtus gatvėms, inžineriniams tinklams tiesti. Pagrindinės jų trasos bus numatytos tada, kai bus rengiama koncepcija.

Specialiojo plano sprendiniai bus viešai aptariami su visuomene. Su parengta koncepcija bus galima susipažinti internete. Gyventojai jau dabar gali teikti pasiūlymus savivaldybės administracijai ir planuotojams. Kol kas klaipėdiečių ar suinteresuotų asmenų pasiūlymai planuotojų nepasiekė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder