Pirkėjų statiniams ieškos pavasarį

Pirkėjų statiniams ieškos pavasarį

Turto bankas jau nebe pirmus metus bando parduoti ne vieną probleminį Klaipėdoje stovintį pastatą. Keletui jų pirkėjų bus bandoma vėl ieškoti šį pavasarį.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad Turto bankui nesiseka parduoti Taikos prospekte stovinčio bendrabučio ir buvusios vaikų sanatorijos Giruliuose. Kurį laiką bandomų parduoti objektų sąraše - ir administracinės patalpos su parduotuve Minijos gatvėje, o kovą vyks didžiulio pastato Taikos pr. 62 ir jam priklausančios žemės aukcionas. Pastarajame veikė Lietuvos statistikos departamento duomenų parengimo Klaipėdos skyrius. Pasak Turto banko Turto valdymo skyriaus viršininko Dainiaus Juozėno, šis pastatas parduodamas, nes yra nusidėvėjęs.

"Buvęs sovietinių laikų skaičiavimo centras su 0,8 hektaro žemės sklypu yra funkciškai susidėvėjęs bei netinkamas valstybės įstaigų veiklai. Iš jo išsikraustė Finansų ministerijos mokymo centras, kadaise užėmęs dalį pastato", - aiškino D. Juozėnas.

Kovo pradžioje vyks šio statinio aukcionas, pradinė jo ir žemės kaina senąja valiuta - 4,13 mln. litų (daugiau nei 1,196 mln. eurų).

Pasak pokalbininko, problemų kyla dėl pasenusio uostamiesčio bendrojo plano.

"Jis yra beviltiškai pasenęs - daugelis privatizuotų, pardavinėjamų ar numatomų valstybės objektų teritorijų ir toliau pagrindiniame miesto plėtros planavimo dokumente žymimos kaip naudojamos "visuomenės paskirties objektams", kas iš tikro reiškia valstybinių pastatų funkcijas, kurių ten seniai nebėra ir niekada nebus. Tai neprisideda prie nekilnojamojo turto rinkos augimo ir investicijų pritraukimo Klaipėdoje", - teigė D. Juozėnas.

Turto valdymo skyriaus viršininkas informavo, jog pavasarį vėl bus bandoma ieškoti šeimininkų buvusiam universiteto bendrabučiui Taikos pr. 30, patalpoms Minijos g. 139 ir sanatorijos kompleksui Giruliuose, Pamario g. 4.

"Objektai, pasikeitus teisės aktams, bus iš naujo įvertinti nepriklausomų turto vertintojų ir vėl pradėti pardavinėti apie gegužę", - sakė D. Juozėnas.

Praėjusiais metais už buvusį bendrabutį Taikos pr. buvo prašoma 3,4 mln. litų (beveik 1 mln. eurų), buvusios sanatorijos pastatų kompleksą Giruliuose - 4,95 mln. Lt (apie 1,43 mln. eurų).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder