Pietinėje miesto dalyje - grėsmė vaikams?

Pietinėje miesto dalyje - grėsmė vaikams?

Teigiama, jog jau kurį laiką pietinėje miesto dalyje vietos paaugliams ramybės neduoda nepažįstamas bendraamžis. Esą jis jau apiplėšė kelis vaikus, įbaugino dar daugiau jų, bet visi tyli ir dar neatsirado nė vieno, kuris apie tai praneštų policijai.

Anot vienos klaipėdietės, Sąjūdžio parke, greta Prano Mašioto pagrindinės mokyklos esančiuose sporto aikštynuose, jau kurį laiką vienas paauglys bendraamžius ir jaunesnius vaikus muša, atima jų mobiliojo ryšio telefonus, drabužius ir net avalynę.

Nukentėjusieji esą gąsdinami: kas praneš policijai - tam galas, tad vaikai nesikreipia ne tik į teisėsaugą, bet ir to nepasako tėvams bei persigandę tūno namie, bijodami išeiti laukan.

Prasitarė brolis

Apie tai pirmoji prabilusi netoli parko gyvenanti moteris prašė neminėti jos vardo. Klaipėdietei šią istoriją papasakojo 15-metis brolis, kuriam nepažįstamasis kartą jau iškraustė kišenes.

"Pasakojo, kad tai keistas jaunuolis, kurio pravardė - Kostik Cygan, mat jis yra romų tautybės. Jam apie 16 metu. Aplinkui gyvenantys vaikai jo bijo taip, kad neišeina iš namų ir nesijaučia saugūs net grįždami iš mokyklos. Tas jaunuolis visiems pasakė - sužinosiu, kuris praneš policijai, susirasiu ir užmušiu. Dėl to mano brolis maldauja nesikreipti į policiją, nors su šeima žinome, kad taip daryti reikia, patys suaugusieji irgi šios problemos neišspręs", - pasakojo paauglio sesuo.

Vis dėlto ši šeima kol kas į policiją nesikreipė, o šią žinią paviešino siekdama perspėti kitus vaikus ir jų šeimas.

Privalo kreiptis

Klaipėdos miesto antrojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Gintaras Lasickas primena, kad, norint patikrinti tokią informaciją, būtina kreiptis į policiją.

"Tokiu atveju pradedamas ikiteisminis tyrimas. Jeigu atėmė telefoną ar kitą daiktą - tai apiplėšimas. Neužtenka, jeigu vaikai tik kieme tarpusavyje apie tai kalba. Reikia pranešti policijai", - sakė jis.

Pastarosios savaitės Klaipėdos policijos įvykių suvestinėse pranešimų apie šioje miesto dalyje apiplėštus nepilnamečius nėra. Nepilnamečių reikalus prižiūrintys pareigūnai taip pat nesulaukė jokių signalų apie minėtą situaciją.

"Kai užpuolami ir apiplėšiami vaikai, pirmiausiai reikia kreiptis ne į žurnalistus, bet į policiją. Reaguojame greitai ir galiu paminėti, jog panašiais atvejais kaltininką galima nustatyti gana greitai", - sakė Klaipėdos policijos prevencijos skyriaus vyriausioji specialistė Alina Vaičekauskienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder