Pavyzdingų vairuotojų mašinos papuoštos lipdukais

Pavyzdingų vairuotojų mašinos papuoštos lipdukais

Lietuvos keliuose šiandien buvo tęsiama „Švaraus vairuotojo“ iniciatyva – vairuotojai kviesti į draugiškus reidus, kurie vienu metu vyko trijuose didžiuosiuose miestuose. Iniciatyvos organizatorius – Lietuvos kelių policijos tarnyba. Klaipėdoje policijos pareigūnai vairuotojų laukė „Švyturio“ arenos automobilių stovėjimo aikštelėje.

Draugiškuose reiduose vairuotojai galėjo pabendrauti su pareigūnais prie puodelio kavos, pasitikrinti savo vairavimo istoriją, o pavyzdingieji, kurie per paskutinius metus keliuose nebuvo padarę nusižengimų, gavo ne tik „Švaraus vairuotojo“ vardą suteikiantį lipduką automobiliui, bet ir policijos partnerių dovanas.

Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika sakė, kad į iniciatyvos reidą Klaipėdoje, dažniausiai sužinoję apie jį mūsų apskrities policijos paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, suvažiavo apie tris dešimtis vairuotojų. Dalis iš jų nebuvo nė karto bausta už jokį nusižengimą Kelių eismo taisyklėms, o kitą dalis – vairuotojai, bausti nebent prieš keletą metų.

„Jie noriai tikrinosi savo istorijas, gurkšnojo policijos partnerių pasiūlytą kavą ir maloniai bendravo su pareigūnais. Džiaugėmės galėdami priekinius šių vairuotojų automobilių stiklus papuošti lipdukais „Švarus“, kurie teikia garbę ir kitus informuoja, kad tai ne koks „kelių erelis“, o pavyzdingas eismo dalyvis. Kad būtų visiška švara, be lipduko ir Kelių policijos dovanoto šimtmečio atšvaito su Vyčio ženklu, vairuotojai gavo ir kuponus nemokamam automobilio plovimui“, – šypsodamasis pasakojo M. Džermeika.

Kelių patrulių kuopos pareigūnai dar keletą „švarumo“ dovanų įteiks ir sustabdę tokius vairuotojus kelyje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder