Patvirtintas naujasis administracijos direktorius

Patvirtintas naujasis administracijos direktorius

Ketvirtadienį oficialiai darbą pradėjusi 8-ojo šaukimo Klaipėdos miesto savivaldybės taryba naujuoju Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriumi patvirtino Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovą Saulių Budiną.

Už mero Vytauto Grubliausko teiktą S. Budino kandidatūrą slapto balsavimo metu iš 30 posėdyje dalyvavusių Tarybos narių balsavo 25, prieš – 4, o 1 Tarybos narys susilaikė.

50-metis S. Budinas yra įgijęs inžinieriaus-mechaniko specialybę Kauno politechnikos institute. Šiuo metu jis eina valstybės įmonės „Regitra“ Klaipėdos filialo vadovo pareigas. S. Budinas yra vedęs ir turi tris vaikus – du sūnus ir vieną dukrą.

„Tai yra didelę politinę ir vadovavimo patirtį turintis žmogus, ne viename darbiniame kolektyve pelnęs kompetentingo vadovo reputaciją. Abejonių dėl tinkamumo eiti Administracijos direktoriaus pareigas nekelia ir Sauliaus Budino asmeninės savybės“, - teikdamas S. Budino kandidatūrą sakė V. Grubliauskas.

Oficialiai naujasis Administracijos direktorius šiais pareigas pradės eiti nuo gegužės 4 d. Laikinai Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai, taip pat Tarybos sprendimu, vadovaus Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Naujoji miesto Taryba ketvirtadienį patvirtino ir mero teiktas kandidatūras į mero pavaduotojus. Šias pareigas nuo penktadienio pradės eiti Judita Simonavičiūtė ir Artūras Šulcas.

Už J. Simonavičiūtės kandidatūrą iš tuo metu posėdyje dalyvavusių 29 Tarybos narių balsavo 23, prieš – 5, susilaikė – 1 Tarybos narys. Už A. Šulco kandidatūrą balsavo 20 Tarybos narių, prieš – 6, o 3 susilaikė.

Abu mero pavaduotojai taip pat priklauso Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui. Pastaruosius ketverius metus J. Simonavičiūtė ėjo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, o A. Šulcas – mero pavaduotojo.

Ketvirtadienį vykusio pirmojo naujosios kadencijos Tarybos posėdžio metu paskelbta ir apie sudarytą valdančiosios daugumos koaliciją bei bendrą jos ketverių metų veiklos programą „Pirmyn, Klaipėdą!”. Valdančiajai koalicijai priklausys 12 Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio frakcijos narių, 4 politinės partijos „Rusų aljansas“ frakcijos nariai, 5 Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos nariai ir 2 politinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai. Iš viso – 23 Tarybos nariai iš 31.

Tai, kad dirbs opozicijoje pasiskelbė 4 Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai, 3 visuomeninio komiteto „Puteikis plius“ frakcijos nariai ir jokiai frakcijai nepriklausantis Lietuvos rusų sąjungos atstovas Viačeslav Titov.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder