Pašto patalpos - brangus malonumas

Pašto patalpos - brangus malonumas

Miesto Tarybai netrukus bus pasiūlyta apsispręsti, ar pirkti nebenaudojamas senamiesčio pašto patalpas. Tikimasi, jog pavyks nusiderėti ir šiam pirkiniui nereikės ženklios sumos.

Pats Lietuvos paštas šias patalpas įvertino 87,2 tūkst. eurų. Miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai vakar nusistebėjo, jog už 100 kv. m ploto norima tokios didelės sumos, nors patalpų techninė būklė yra labai bloga. Buvusiame pašte būtina atkurti išdraskytą šildymo sistemą, sutvarkyti drėkstančius pamatus, galbūt patalpas net apšiltinti. Skaičiuojama, jog tokie darbai atsieitų dar 120 tūkst. eurų.

Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis paaiškino, jog nurodoma 87,2 tūkst. eurų suma yra preliminari ir gali keistis, mat dar planuojama derėtis.

Vakar buvo nepamiršti ir kiti paštininkų planai. Vicemerė Judita Simonavičiūtė tvirtino, jog ruošiamasi kreiptis į Vyriausybę ir prašyti, kad miestui būtų perduotas Centrinio pašto pastatas, kurį Lietuvos paštas praėjusią savaitę pranešė parduodantis mažiausiai už 1,57 mln. eurų, nes jis per didelis ir šiuo metu nenaudojamas efektyviai.

"Senamiesčio paštas buvęs nebuvęs, tačiau nekorektiška taip paprastai pasakyti, kad parduodame Centrinį paštą. Šis objektas yra vienas seniausių Klaipėdoje, jame veikla vyksta šimtmetį", - sakė J. Simonavičiūtė ir tvirtino, jog jei nesugeba tvarkytis Lietuvos paštas, tokiu atveju tvarkytis turėtų Savivaldybė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder