Paskutinis skambutis Klaipėdoje nuskambėjo 2322 abiturientams

Paskutinis skambutis Klaipėdoje nuskambėjo 2322 abiturientams

"Tikimės, kad Klaipėda visada lauks mūsų sugrįžtančių: kapitonų, gydytojų, mokytojų ir tiesiog - gerų žmonių", - šiandien Klaipėdos Laikrodžių muziejaus kiemelyje vykusioje tradicinėje paskutinio skambučio šventėje kalbėjo abiturientai.

"Mūsų beveik du tūkstančiai ir mes - jėga. Šiandien ilgai laukta mokslų metų pabaiga ir ilgai laukta laisvė", - entuziastingai buvo nusiteikę abiturientai.

Sveikindamas juos Klaipėdos meras skaičiavo, jog šiemet suėjo lygiai 40 metų, kai jis pats baigė mokyklą.

"Labas, Klaipėdos ateitie", - šitaip į abiturientus kreipėsi miesto vadovas - Tikiuosi, kad žengdami savo gyvenimo keliu jūs nepamiršite esantys Klaipėdos piliečiai ir ambasadoriai. Tegul jums nebūna lengva, bet būna įdomu."

Šiemet abiturientus sveikino ne tik jaunieji šokėjai bei studijos "Grock" atlikėjai, bet ir visoje Lietuvoje garsus dainininkas Edgaras Lubys.

"Aš pats prieš 12 metų baigiau Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnaziją. Dabar, žiūrėdamas į jus, suprantu, kad senstu, nes per tuos metus jau galėjau baigti ir antrą mokyklą. Man gera prisiminti mokyklą, nes tai buvo tikrai geri metai", - kalbėjo E. Lubys.

Skaičiuojama, kad šiemet kartu su Stasio Šimkaus konservatorija ir Eduardo Balsio menų gimnazija atestatai bus įteikti 1557 abiturientams, o jei dar pridėjus profesinių mokyklų abiturientus - skaičius išauga iki 2322.

"Šiemet abiturientų šiek tiek mažiau nei pernai, tačiau galime džiaugtis tuo, jog kasmet į Klaipėdos mokyklas ateina daugiau pirmokų", - tendencijomis džiaugėsi Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė.

Ateinantį pirmadienį, birželio 1 dieną, visų abiturientų laukia rimtas išbandymas - privalomas lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder