Pasibaisėjo netvarka prie Kruizinių laivų terminalo

Pasibaisėjo netvarka prie Kruizinių laivų terminalo

Piliavietės prieigose, prie Kruizinių laivų terminalo, ne pirmą savaitę vykstantys kasinėjimai ir krūvos šiukšlių bado atvykstančių turistų akis. Sutapimas ar ne, bet valdžios atstovai netvarka susirūpino likus kelioms dienoms iki džiazo festivalio.

Pirmadienį išvažiuojamajame pasitarime Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, lydimas pavaduotojo, Savivaldybės administracijos direktoriaus ir kitų savivaldybės atstovų, pirštu baksnojo į netvarką ir barė darbus atliekančius rangovus - bendrovę "Kauno keliai".

Didelį susirūpinimą dėl netvarkos išreiškė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras. Jo direktorės Romenos Savickienės teigimu, kruizinių laivų sezonas jau įsibėgėjo, todėl kone kasdien į uostamiestį atvykstantys turistai stebisi netvarka Kruizinių laivų terminale.

"Pamatėme, kad Kruizinių laivų terminale yra kasinėjama, sudėtinga judėti ne tik autobusams, bet ir pėstiesiems. Su visomis pusėmis kalbėjome. Bet akivaizdu, kad tarsi vieni darbai baigiami, atsiranda kiti. Visa tai teigiamo ir gražaus vaizdo terminalui nesuteikia.

NETVARKA. Meras Vytautas Grubliauskas pirštu badė į vietas prie Kruizinių laivų terminalo, kurios, jo teigimu, turi būti sutvarkytos per šią savaitę. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Buvo nerimo, kai privažiavę prie terminalo autobusai negalėjo judėti toliau. Turistai klausia, ką mes čia darome, ar tai amžiaus statybos, ar laikinos.

Tikimės, kad dabar darbai paspartės", - vakar sakė R. Savickienė, kuri priminė, kad šį sezoną prie terminalo prisišvartavo jau 11-as kruizinis laivas.

Pirmadienį vaizdą savo akimis pamatę Klaipėdos valdžios atstovai esama padėtimi sužavėti neliko. Vienoje vietoje žemės išbyrėjusios už tvarkomos teritorijos, kitoje vietoje matomos smėlio krūvos, kurių savininko tą pačią akimirką išsiaiškinti nepavyko.

Merui itin nepatiko duobėmis "papuoštas" laikinasis pėsčiųjų kelias, ant tako stovintys laikini tualetai, ne vietoje esančios statybinės atliekos.

Uostamiesčio vadovas priminė, kad artėja šventės, kurių metu Kruizinių laivų terminalą užplūs dideli gyventojų ir miesto svečių srautai. Meras vylėsi, kad darbų aikštelė netaps šaukštu deguto daug žadančiam vasaros sezonui.

"Pats keletą kartų apžiūrėjau teritoriją. Matau, kad darbai vyksta, bet jų kultūra, išorinis vaizdas kelia pasipiktinimą. Šiandien sukviesti visi specialistai, durta pirštu, kad matytų, kas kur darosi. Tai ir be manęs turi žinoti.

Pirmiausia reikėtų atsikratyti šiukšlių, kurios išeina už statybvietės teritorijos. Identifikavome bent 2-3 tokias vietas. To neturi būti", - pasipiktinimo neslėpė V. Grubliauskas.

Meras pritarė siūlymams, kad darbų aikštelės galėtų būti atitvertos reklaminiais tentais, taip bent laikinai uždengiant Kruizinių laivų terminalo piktžaizdes.

"Tai galimybė Klaipėdos verslui. Net komercinė reklama šioje vietoje būtų galima. Rangovams neskubėčiau skirstyti baudų. Viskas turi būti sutvarkyta kaip įmanoma greičiau. Ši savaitė - ilgiausias terminas netvarkai sutvarkyti", - tikino V. Grubliauskas.

Darbus vykdančio "Kauno kelių" atstovas mero pastabas išklausė, tačiau žiniasklaidai situacijos plačiau komentuoti nepanoro.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder