Teisėjų taryba svarstys dviejų teismų vadovų kandidatūras

Pašalpos avansu baigiasi teismais

Ne visi socialiai remtini klaipėdiečiai, gavę daugiau finansinės paramos nei pridera, nori permokas grąžinti.

Pastaruoju metu teisme padaugėjo Klaipėdos savivaldybės pareiškimų dėl piniginės socialinės paramos permokos priteisimo.

"Taip, jų yra nemažai, šį reiškinį siejame su tuo, kad pašalpų mokėjimo ir kontrolės funkcijos iš valstybės buvo perduotos Savivaldybei", - sakė Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas.

Permokų atsiradimo priežastis - paprasta: būna, kad parama skiriama nepristačius visų reikiamų dokumentų, o juos gavus paaiškėja, jog žmogui ji nepriklauso.

"Kiekvienas, gaunantis bet kokią finansinę paramą, įsipareigoja pranešti apie pasikeitimus, kurie galėtų turėti įtakos išmokos skyrimui ar jos dydžiui. Bet būna, kad nepraneša - tyčia arba ne.

Mūsų specialistai vykdo kontrolę ir tuos pasikeitimus mato. Tada paramos gavėjams ir siunčia pranešimus apie permokas. Vieni jas grąžina patys, kai kuriems šios sumos išskaičiuojamos iš kitų išmokų. Bet yra ir dalis tokių, kurie nenori bendradarbiauti geranoriškai ir tenka imtis priverstinių priemonių", - tokių bylų esmę aiškino Socialinių išmokų poskyrio vedėja Gina Vilimaitienė.

Anot jos, permokų negrąžinantys klaipėdiečiai sudaro nedidelę dalį visų gavėjų. Sumos - taip pat ne milžiniškos.

"Priklauso nuo to, kiek ir kokios rūšies išmokos gaunamos. Matematika paprasta: jeigu tai bus socialinė pašalpa, už du mėnesius bus permokėta 700 litų, jei išmoka vaikui - 100 litų ir t. t.", - sakė specialistė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder