Pareigūnus nori persodinti ant dviračių

Pareigūnus nori persodinti ant dviračių

Artimiausiu metu tikimasi Klaipėdos policijos pareigūnus "apginkluoti" dviračiais ar riedžiais, kad jie galėtų lengviau patruliuoti viešosiose erdvėse. Taip pat ketinama plėsti ir vaizdo stebėjimo kamerų tinklą.

Ketvirtadienį apie viešąją tvarką ir saugumą diskutavo Savivaldybės atstovai, policijos pareigūnai ir viešosios tvarkos specialistai - prasidedant vasaros sezonui šis klausimas tampa itin aktualus.

Teigiama, kad policijos pareigūnai jau dabar skiria daugiau dėmesio tiek turistų lankomam senamiesčiui, Kruizinių laivų terminalui, tiek miesto parkams, skverams, kitoms viešosioms erdvėms. Kelis kartus per savaitę šiose erdvėse papildomai patruliuoja kinologai su šunimis.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, pastaruoju metu gyventojai ėmė skųstis asocialiais asmenimis, besibūriuojančiais tvarkomose ar sutvarkytose viešosiose erdvėse, jų girtuokliavimu. "Matant, kad, kaip sakoma dainoje, sušilo oras - pakilo noras, buvo klausimas, ką daryti, kad nebūtų trikdoma viešoji tvarka ir ramybė", - vaizdingai situaciją nupiešė V. Grubliauskas.

Planuojama, kad šiemet miesto viešosiose erdvėse atsiras daugiau kamerų. Jos pradės veikti Gedminų take, o antroje metų pusėje planuojama įrengti dar 38 vaizdo stebėjimo kameras, kurios bus išdėstytos įvairiose miesto vietose, įskaitant ir rekonstruotą Žardininkų aikštę. Šiuo metu mieste yra apie 60 kamerų.

Teigiama, kad policija neturi ir elementarių priemonių patruliuoti viešosiose erdvėse, pavyzdžiui, elektrinių riedžių ar elektrinių dviračių. Savivaldybė pasiūlė policijos atstovams teikti pasiūlymus, kokių priemonių reikėtų. Pasak V. Grubliausko, galbūt Savivaldybė galėtų parengti programą, pagal kurią policijai būtų paskirta lėšų įsigyti patruliuoti reikalingų transporto priemonių.

Svarstoma ir kur reikėtų vežti viešose vietose sulaikytus neblaivius asmenis - norima sumažinti naštą ligoninėms.

Aptarta ir naktinio triukšmo senamiestyje problema. Vienas iš triukšmo šaltinių - Kelių eismo taisyklių nesilaikantys taksi vairuotojai, kurie, nepaisydami sustoti draudžiančių ženklų, Žvejų gatvėje, zonoje ties gyvenamaisiais namais, laukia iš šalia esančių barų išeinančių klientų, neretai tai daroma ir užvestais automobilių varikliais. Siūloma, kad taksi naktimis galėtų stovėti Žvejų gatvės pradžioje, ties Dramos teatro tarnybiniu įėjimu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder