Palaimintos lengvatos Klaipėdos verslui

Palaimintos lengvatos Klaipėdos verslui

Dėl besitęsiančios COVID-19 pandemijos uostamiesčio politikai pritarė siūlymui atleisti vietos verslininkus nuo dalies rinkliavų.

Klaipėdos tarybai buvo teikiamas siūlymas atleisti visus vietinių rinkliavų mokėtojus nuo rinkliavos už išorinę reklamą nuo sausio 1 d. iki karantino paskutinės dienos.

Taip pat buvo siūloma atleisti ir nuo prekybos ir paslaugų teikimo miesto viešosiose vietose vietinės rinkliavos laikotarpiu nuo sausio 1 d. iki gruodžio 31 d. Ši lengvata turėtų galioti ir lauko kavinėms, bet negalios Jūros šventės, miesto jubiliejinių bei istorinių sukakčių paminėjimo švenčių metu mokamai rinkliavai.

Šiomis lengvatomis siekiama padėti verslui mažinti nuostolius ir atsitiesti po patirtų sunkumų.

Klaipėdos miesto taryba pritarė lengvatoms, tad į biudžetą nepateks apie 84 tūkst. eurų rinkliavų už išduotus prekybos ir paslaugų leidimus, o už išduotus išorinės reklamos leidimus - apie 20 tūkst. Eur už kiekvieną mėnesį, kol tęsis karantinas.

Taip pat Klaipėdos miesto taryba pritarė ir paramos verslui priemonių planui šiems metams, kuriame numatyta pagalbos priemonių vertė yra daugiau nei 2,3 mln. eurų.

Labiausiai nukentėjusioms įmonėms bus 10 proc. sumažinti mokesčiai už nekilnojamąjį turtą, žemę ir žemės nuomą. Praėjusiais metais Savivaldybė verslo subjektus atleido nuo šių mokesčių už 314 tūkst. Eur.

Svetingumo sektoriaus įmonėms, viešbučiams ir maitinimo įstaigoms šie mokesčiai bus mažinami 40 proc. Tokiu būdu suteiktų mokesčių lengvatų suma sieks apie 531 tūkst. Eur.

Lengvatų sulauks ir miesto istorinėje dalyje vykdantieji veiklą, skatinančią turizmą, susijusią su menais, dailiaisiais amatais, etnografiniais verslais.

Taip pat karantino laikotarpiu 30 proc. bus sumažintas nuomos mokestis Savivaldybės nekilnojamojo turto nuomininkams, kurie dėl paskelbto karantino negalėjo vykdyti veiklos arba jų veikla buvo apribota.

Tarybos narė Alina Velykienė pritardama projektui visgi pabrėžė, jog į projektą reikėtų įtraukti ir sporto paslaugų verslininkus.

"Siūlyčiau administracijai išnagrinėti sporto klubų, paveiktų COVID-19 pandemijos, atleidimą ir įtraukimą į šį projektą. Norėčiau, kad parengtumėte ir paanalizuotumėte, kiek Klaipėdoje yra tokių sporto klubų, nes jie iš tikrųjų negali vykdyti veiklos", - prašė A. Velykienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder