Palaiminti nauji policijos automobiliai

Palaiminti nauji policijos automobiliai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato automobilių parką papildė 19 naujų puikių specializuotų transporto priemonių. Ketvirtadienį naujieji automobiliai buvo pašventinti ir palaiminti tarnauti pareigūnams bei visuomenės gerovei.

Policijos tarnybinių automobilių parkas atnaujinamas visoje Lietuvoje. Į Klaipėdos apskrities VPK kiemą atriedėjo 19 naujų, 2017 metų gamybos automobilių, įrengtų ir pritaikytų policijos darbui. Trylika "Volkswagen Transporter" automobilių bus išdalinti apskrities policijos padaliniams, keturiais "Ford Transit" naudosis Konvojaus būrio pareigūnai, du "Peugeot Expert" furgonus naudos kriminalistai.

Pasak Klaipėdos apskrities VPK viršininko Alfonso Motuzo, automobilių parko papildymas yra puiki galimybė uostamiesčio ir visos apskrities policijai dirbti geriau. "Policijai svarbu turėti komfortiškas darbo sąlygas, tačiau tai reikšminga ne tik mums, bet ir gyventojams. Kelia pasitikėjimą, kai policijos pareigūnai atvyksta į įvykio vietą tinkama ir šiuolaikiška transporto priemone", - kalbėjo viršininkas ir su šypsena prisiminė pirmuosius Nepriklausomos Lietuvos policijos darbo metus, kaip pareigūnai į tarnybinius automobilius pildavo saulėgrąžų aliejų vietoje stabdžių skysčio ir kai sulaikytieji padėdavo policininkams pajudinti užgesusius automobilius iš vietos.

A. Motuzas pažymėjo, jog pasidžiaugė, kad naujieji automobiliai pritaikyti net tik reaguoti į įvykius, bet gali būti naudojami ir kaip biuras ant ratų.

"Automobiliuose sumontuota speciali policijos darbui reikalinga įranga: vaizdo stebėjimo, garso įrašymo kameros, atitvėrimai sulaikytiems asmenims, komunikaciniai prietaisai, leidžiantys prisijungti prie mobiliojo ryšio ir naudoti duomenų bazes, gelbėjimo priemonės, naudojamos ekstra atvejais ir kt.", - vardino A. Motuzas. Specializuota įranga, anot viršininko, kone dvigubai padidina ir naujųjų automobilių kainą.

Policijos tarnybinių automobilių šventinimas

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder