Pagerbė laivo „Linkuva“ įgulą

Pagerbė laivo „Linkuva“ įgulą

Jūros šventė savaitgalį pasitiko rimtimi. Kaip ir kasmet Skulptūrų parke buvo pagerbtas žuvusios laivo „Linkuva“ įgulos atminimas. Būtent šių metų birželį buvo minimos vienos didžiausių Lietuvos jūrininkų tragedijos 20-osios metinės.

Tragedija, apie kurią prirašyta daug straipsnių ir versijų, įvyko Ramiajame vandenyne ties Meksika. Į uragano „Karlota“ akį patekusi 18-os žmonių įgula nuskendo. Visgi kodėl tokia nelaimė nutiko, vis dar neatsakyta.

Šeštadienį ryte prie paminklo „Jie negrįžta iš jūros“ susirinko daug garbių svečių, tarp kurių buvo ir jūrininkų, ir miesto valdžios atstovų, ir žuvusių jūrininkų artimųjų.

Kalbą sakęs jūrų kapitonas Sigitas Šileris susirinkusiems palinkėjo laivo „Linkuva“ ir jo įgulos nepamiršti dar daug metų.

„Jau anksčiau buvau sakęs – per Jūros šventę eisiu pagerbti „Linkuvos“ atminimo tol, kol galėsiu. Vis dar galiu ir, tikiuosi, galėsiu. Gerbkim jūreivius, gerbkim jūrą, mylėkim šeimą, auginkim garbingus ir dorus vaikus“, - sakė jūrų kapitonas S. Šileris.

Po S. Šilerio kalbos prie memorialo buvo dedamos gėlės, vainikai. Paminėjimo pabaigoje nuskambėjo jūrininkams sukurtos eilės.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder