Paaiškėjo, ką į Seimą išrinko klaipėdiečiai

Paaiškėjo, ką į Seimą išrinko klaipėdiečiai

Jau tapo aišku, kurie kandidatai antrajame rinkimų į Seimą ture sulaukė daugiausiai klaipėdiečių palaikymo.

Jais tapo Lietuvos centro partijos narys Naglis Puteikis, Danės apygardoje įveikęs Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdžio atstovą Simoną Gentvilą, liberalas Gintaras Vaičekauskas, Pajūrio apygardoje aplenkęs Tėvynės Sąjungos - Krikščionių demokratų (konservatorių) kandidatą Arūną Barbšį bei du Lietuvos valstiečių bei žaliųjų sąjungos atstovai Dainius Kepenis ir Algimantas Kirkutis, Marių bei Baltijos apygardose atitinkamai aplenkę liberalą Edmundą Kvederį bei konservatorę Agnę Bilotaitę.

Danės apygardoje sudėtingą pergalę išplėšęs antikorupcininkas Naglis Puteikis tvirtino, jog jam laimėti padėjo didelis darbas rinkimų išvakarėse.

"Tikrai nesitikėjau. Prieš dvi savaites buvo matomas akivaizdus Simono Gentvilo pranašumas. Tą jautėme mieste, o ypač prie apygardos prijungtose Labrenciškėje ir Tauralaukyje esančiose apylinkėse. Ten seniūnaičiai dirbo liberalų naudai ir jautėmės kaip pralaimėtojai. Tačiau pavyko iš Lietuvos centro partijos praėjusią savaitę sukviesti 50 žmonių, kurie dviračiais naktimis išvežiojo mūsų laikraštį", - sakė N. Puteikis.

Jo manymu, pergalę padėjo išplėšti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vieno iš vadų Ramūno Karbauskio palaikymas.

"Jei ne jo palaikymas, turbūt dabar sėdėčiau kamputyje ir verkčiau", - neslėpė politikas.

Marių apygardoje liberalą Edmundą Kvederį įveikęs valstietis Dainius Kepenis tikino, jog laimėjo ne tik dėl savo žinomumo, tačiau ir dėl savo partijos populiarumo.

"Klaipėdą valdo liberalai, tačiau pusę Klaipėdos atstovaus valstiečiai. Pats esu klaipėdietis - čia gimęs, augęs. Tame rajone, kur buvau kandidatu, esu ir gyvenęs", - tikino jis.

Vienintelis iš liberalų rinkimus laimėjęs Gintaras Vaičekauskas tikino, jog jam padėjo tai, kad jo konkurento Pajūrio apygardoje niekas nežinojo.

"Negalvojau, kad reikės rungtis su Arūnu Barbšiu. Žmonėms, kai jie klausdavo, kas jis toks, mielai pasakydavau jo pavardę, tačiau negalėjau pasakyti, kas jis yra ir ką padarė. Žmonės žinojo mane iš mano nuveiktų darbų - šį miestą saugojau ir valiau nuo alkoholizmo gatvėse, nuo kraupių nelaimių", - sakė G. Vaičekauskas ir dėkojo savo komandai ir artimiesiems, kurie jį stipriai palaikė.

Didele balsų persvara pergalę prieš konservatorę A. Bilotaitę Baltijos apygardoje išplėšęs Algimantas Kirkutis dėkojo savo profesijai ir partijos populiarumui.

"Susidėjo du dalykai. Turbūt tai mano, kaip gydytojo, nuopelnai ir žaliųjų populiarumas. Reikėjo permainų - to nevertinu kaip laimėjimo, vertinu kaip atsakomybę ir artėjančius sudėtingus darbus", - telefonu sakė šiuo metu Floridoje esantis A. Kirkutis.

Seimo rinkimų antrąjį turą užtikrintai laimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Vyriausiąją rinkimų komisiją pusvalandį po vidurnakčio pasiekę duomenys iš visų 1922 rinkimų apylinkių rodo, kad pakartotiniame balsavime, kuris sekmadienį vyko 68 rinkimų apygardose, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai iškovojo 35 parlamentaro mandatus.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatai pelnė 10 mandatų, Liberalų sąjūdis - 6, socialdemokratai - 4, partija Tvarka ir teisingumas - 3, Darbo partija - 2.

Po vieną mandatą iškovojo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos, Lietuvos žaliųjų sąjungos, Lietuvos centro partijos ir partijos „Lietuvos sąrašas" atstovai.

Pakartotiniame balsavime pasisekė ir 4 save išsikėlusiems kandidatams.

Seimą sudaro 141 narys, 71 iš jų renkamas tiesiogiai vienmandatėse apygardose, 70 - daugiamandatėje apygardoje pagal partijų pateiktus sąrašus.

Per pirmąjį Seimo rinkimų turą Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai daugiamandatėje apygardoje iškovojo 20 mandatų, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga - 19 mandatų, Lietuvos socialdemokratų partija - 13 mandatų, Liberalų sąjūdis - 8 mandatus, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga - 5 mandatus ir partija Tvarka ir teisingumas - 5 mandatus.

Visus rinkimų rezultatus rasite čia.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder