Paaiškėjo Baltijos prospekto estakados rangovas

Paaiškėjo Baltijos prospekto estakados rangovas

Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė sutartį su rangovu, kuris rekonstruos išskirtinį uostamiesčiui objektą – pagrindinį įvažiavimą į Klaipėdą, vadinamąją Baltijos prospekto estakadą. Atvirą konkursą dėl Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstravimo darbų su darbo projekto parengimu laimėjo AB „Kauno tiltai“.

Šios bendrovės pasiūlymą Savivaldybės Viešųjų pirkimų komisija pripažino ekonomiškai naudingiausiu.

„Šios sutarties pasirašymas – ypač svarbus įvykis, nes pagrindinio įvažiavimo į Klaipėdą projekto įgyvendinimas aktualus ne tik uostamiesčiui, bet ir visai Lietuvai, nes tai yra strategiškai svarbi jungtis su miestu ir uostu. Po ilgus metus trukusių klaidžiojimų, derinimų pagaliau paaiškėjo projekto starto diena. Tikiuosi, kad vasara neprailgs ir jau rudenį prasidės darbai, kurių visi laukiame. Belieka tikėtis, kad rangovas, kuris turi didžiulę patirtį įgyvendinant panašius objektus, darbus atliks kokybiškai ir numatytais terminais. Startavus projektui teks dar daug ir nuosekliai dirbti užsitikrinant nenutrūkstamą šio projekto darbų finansavimą, - sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. „Tikiuosi, kad Seimo ir Vyriausybės kaita nesustabdys šio ypač svarbaus projekto ir amžiaus statyba nesitęs amžiais“, - pridūrė jis.

Didelio statybų kompanijų susidomėjimo sulaukusiam konkursui, susipažinus su jo sąlygomis, buvo pateikti šeši pasiūlymai. AB „Kauno tiltai“ pasiūlyta kaina už darbus – beveik 30,5 mln. Eur (iš anksto skelbta preliminari projekto vertė 36 mln. Eur).

Baltijos pr., Šilutės pl. (įskaitant ruožą į Dubysos g. įvažiavimą) ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcija yra dešimtmečio projektas, iš kurio daug tikimasi.

„Po dešimt metų trukusių įvairių svarstymų ir įvairiausių siūlymų, tarp kurių būta net ir tokių kontroversiškų, kaip antai, iškasti tunelį, pagaliau turime rezultatą, - džiaugėsi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis. - Šis, pagrindinis įvažiavimas į Klaipėdą, jau seniai kelia nemažai problemų. Dėl didelio intensyvumo eismo esamoje Baltijos pr., Šilutės pr. ir Vilniaus pl. žiedinėje sankryžoje gretimuose įvažiavimuose susidaro transporto spūstys, kurios ne tik gadina eismo dalyvių nuotaiką, bet ir didina miesto taršą, neigiamai veikia šios miesto dalies gyventojų kokybę. Šios sankryžos rekonstrukcija iš esmės pagerins esamą situaciją“, - sakė G. Neniškis.

Rekonstravimo darbai bus vykdomi pagal 2019 metais patvirtintą techninį projektą, kurio rengėjas - UAB „Kelprojektas“. Sankryžos rekonstrukcijos darbai bus pradėti jau šį rudenį, tam yra numatytos lėšos. Iki to laiko rangovas turi parengti darbo projektą, tad bent artimiausius mėnesius su statyba susijusių nepatogumų vairuotojai neturėtų patirti. Apie planuojamus eismo apribojimus bus paskelbta atskirai. Numatyta darbų trukmė – 30 mėn.

Numatyta rekonstruoti Šilutės plento ruožą nuo Dubysos gatvės iki pietinio įvažiavimo į prekybos centro teritoriją. Baltijos prospekto ruožas bus rekonstruojamas nuo automobilių salono sklypo ribos iki žiedinės sankryžos, vėliau pereinantis estakada iki magistralinio kelio A1, prasidedančiu geležinkelio viaduku. Rekonstrukcijos metu bus uždarytas posūkis į Dubysos gatvę, žiedinė sankryža pertvarkoma į turbožiedą.

Vykstant rekonstrukcijos darbams, eismo žiedine sankryža uždaryti neketinama, tačiau iš trijų juostų gali būti leidžiama važiuoti tik viena. Statybos metu vairuotojams bus rekomenduojama aplenkti šį įvažiavimą į Klaipėdą, juolab kad iki žiedinės sankryžos darbų pradžios turėtų būti pabaigti kitų didesnių kelių mieste tvarkymo darbai, juose nebeturėtų būti eismo ribojimų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder