Nutrauktas Muzikinio teatro rekonstrukcijos konkursas

Nutrauktas Muzikinio teatro rekonstrukcijos konkursas

Klaipėdos apygardos teismas nutraukė atvirą Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos konkursą ir priteisė iš teatrui sumokėti 980,21 Eur bylinėjimosi išlaidų ieškovei uždarajai akcinei bendrovei "LitCon". Tai reiškia, jog geriausiu atveju rekonstrukcija prasidės tik kitąmet.

UAB "LitCon" į teismą kreipėsi su prašymu pripažinti neteisėtu Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atsisakymą pateikti rekonstrukcijos konkurso dalyviams projekto brėžinius dwg formatu ir įpareigoti teatrą pateikti aiškius, tikslius ir nedviprasmiškus pasiūlymų vertinimo kriterijus.

Teisinis procesas prasidėjo rugsėjo mėnesį. Tretieji asmenys, nepareiškę savarankiškų reikalavimų, atviro Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos konkurso dalyviai: UAB "Irdaiva", UAB "Infes" ir UAB "Hidrostatyba" pateikė aiškinimus, jog projekto brėžiniai dwg formatu nėra būtini ir jie taip pat jų iš teatro negavo. Todėl UAB "LitCon" nebuvo sudarytos blogesnės sąlygos konkurse. Tą patvirtino ir Klaipėdos apygardos teismas.

Ieškovės reikalavimą pateikti aiškius, tikslius ir nedviprasmiškus pasiūlymų vertinimo kriterijus teismas pripažino pagrįstu ir nurodė, kad atviro konkurso kai kuriuose punktuose nurodytos sąlygos - neteisėtos.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Jonas Sakalauskas apie teismo nutartį sužinojo tik iš "Vakarų ekspreso", tad ją komentuoti plačiau negalėjo. "Viešųjų pirkimų tarnyba mūsų pažeidimų neįžvelgė. Įsigilinę į teismo nutartį, be abejo teiksime apeliaciją", - sakė J. Sakalauskas.

Jis apgailestavo, kad teismo sprendimas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos darbų pradžią nukelia dar trims keturiems mėnesiams.

"Akivaizdu, kad šiais metais, kaip planavome, procesas tikrai neprasidės. Šiais metais projektui skirtus pinigus jau grąžinome Kultūros ministerijai ir prašysime perkelti į ateinančius metus. Kitais metais mes neturėsime kur trauktis", - kalbėjo J. Sakalauskas.

Klaipėdos apygardos teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Skaičiuojama, jog teatro rekonstrukcijos vertė gali siekti 25 mln. eurų. Rekonstrukcijos darbus tikėtasi pradėti šiemet.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder