Numatomam klasių ir darželių grupių skaičiui - pritarta

Numatomam klasių ir darželių grupių skaičiui - pritarta

Klaipėdos miesto taryba pritarė 2021-2022 mokslo metų planuojamam klasių ir darželių grupių skaičiui. Planuojama sudaryti 85 priešmokyklinio ugdymo ir 6 jungtines priešmokyklinio ugdymo grupes, taip pat 770 bendrųjų ir netradicinio ugdymo klasių.

Ateinančiais mokslo metais bus sukomplektuojama 770 bendrųjų ir netradicinio ugdymo klasių, iš jų – 78 bus pirmosios klasės ir 69 penktosios klasės.

Taip pat numatoma, jog bus 60 specialiųjų, jaunimo ir suaugusiųjų klasių, keturiomis daugiau nei pernai. Pasak Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, šiemet gali prireikti ir papildomų lėšų, jeigu atskirose mokyklose dėl per didelio mokinių skaičiaus tektų įrengti papildomas pirmąsias ar penktąsias klases, tačiau ar jų prireiks, dar nėra aišku.

Ikimokyklinio ugdymo grupės

Ikimokyklinėse ugdymo įstaigose 2021-2022 mokslo metams planuojama sukomplektuoti 85 priešmokyklinio ugdymo ir 6 jungtines priešmokyklinio ugdymo grupes, tai grupės, kuriose yra daugiau priešmokyklinio amžiaus vaikų nei ikimokyklinio.

Bendrojo ugdymo mokyklose bus suformuota 11 priešmokyklinio ugdymo grupių ir Regos ugdymo centre – 1. Iš viso Klaipėdos mieste nuo rugsėjo 1 d. veiks 103 grupės, iš jų 90 lietuvių ir 13 rusų ugdomąja kalba.

Atsižvelgiant į realią grupių komplektavimo situaciją, priešmokyklinio ugdymo grupių skaičius dar gali būti patikslintas rugsėjo mėnesį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder