Nori įsteigti Smiltynės seniūnaitiją

Nori įsteigti Smiltynės seniūnaitiją

Sugalvotas scenarijus, kaip esą būtų galima paspartinti procesą, kad kai kurios Klaipėdos teritorijos įgytų kurorto statusą. Manoma, jog šiam tikslui galėtų pasitarnauti Smiltynėje įsteigta seniūnaitija. Esą tuomet atsirastų administracinis vienetas, nuo kurio atsispiriant ir būtų galima žengti kitus žingsnius siekiant šiai teritorijai kurorto statuso.

Tokia idėja kilo Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto pirmininkui Algirdui Grubliui.

Jo iniciatyva vakar komiteto nariai parengė kreipimąsi į merą, kad jis pavestų Savivaldybės administracijai pradėti veiksmus naujai seniūnaitijai įsteigti.

Komiteto posėdyje dalyvavusi Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova pabrėžė, kad būtų logiškiau, jog tokia iniciatyva ateitų iš pačių Smiltynės gyventojų. Esą kol nėra tokio kreipimosi, neaišku, ar iš viso yra toks poreikis.

Dėl to abejonių kilo ir politikei Aldonai Staponkienei. Esą ar nebus taip, kad vežimas bus statomas prieš arklį.

Visgi E. Mantulova svarstė, jog laikas dabar tinkamas tokioms naujovėms, mat šį pavasarį vyks seniūnaičių rinkimai, tad esą ir bus galima atlikti Smiltynės gyventojų apklausą.

"Dabar Klaipėdoje turime 54 seniūnaitijas, tad ši jau būtų 55-oji. Realiai iš jų aktyviai veikia tik 10-12", - pasakojo E. Mantulova.

Tarybos narė Jurgita Choromanskytė svarstė, kad visos seniūnaitijos yra sudarytos panašiu principu, kai ši prievolė nuleidžiama iš viršaus, o ne todėl, kad patiems žmonėms to reikėtų.

"Mano nuomone, tai - dirbtinis darinys", - minėjo politikė.

Posėdyje dalyvavo ir naujai Smiltynėje įsteigtos asociacijos "Smiltynės kopgalis" atstovė Ana Timonina. Ji svarstė, kad seniūnaitijos tikrai reikėtų. Mat asociacijos steigėjai yra juridiniai asmenys. Nors į ją priimami ir gyventojai, tačiau ne visi gali sau leisti mokėti nario mokestį.

"Manau, kad seniūnaitijos steigimas padėtų atgaivinti Smiltynę. Deja, dabar yra taip, kad visi lekia į Juodkrantę, Nidą, o Smiltynėje nenori sustoti", - kalbėjo A. Timonina.

E. Mantulovos žiniomis, dabar Smiltynėje gyvena 40 gyventojų. Visi dabar jie priklauso "Kuršių" seniūnaitijai.

"Yra vienas žmogus, kuris yra nusiteikęs tapti Smiltynės seniūnaičiu. Bet kol kas nenoriu viešinti jo pavardės", - sakė A. Grublys.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder