Nesusitaria, kas turi valyti šiukšlynus

Nesusitaria, kas turi valyti šiukšlynus

Klaipėdoje prie Lelijų g. 5 namo esančių mišrių komunalinių atliekų konteinerių susikaupė didžiulė antrinių atliekų krūva. Kiek mažesnė krūva yra ir šalia esančioje Gėlių gatvėje. Gyventojai nesupranta, kodėl vos ne miesto centre tokia netvarka, bloginanti sanitarines sąlygas, gadinanti vietovės vaizdą, kodėl niekas netvarko.

Nuo pernai atliekų konteinerių aikštelės buvo priskirtos atliekų turėtojams, todėl patys gyventojai turi prižiūrėti konteinerių aplinką. Tiesa, jie turi galimybę pasirinkti, ar atliekų konteinerių aplinką tvarkysis patys, ar už tam tikrą mokestį tą prievolę perleis administratoriui. Tai patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyresnysis specialistas Renaldas Markevičius.

Dalį tų daugiabučių namų, prie kurių yra netvarka, administruoja UAB "Paslaugos būstui".

"Už netvarką prie komunalinių atliekų konteinerių atsako patys gyventojai. Lelijų gatvėje tvarką pagal eiliškumą šį mėnesį prižiūri ne mūsų administruojamo namo, o Lelijų g. 15 namo gyventojai, kurie yra sudarę jungtinės veiklos sutartį ir paskirtu laiku tvarką palaiko patys.

Todėl šiuo metu mes neturime pasirūpinti aplink konteinerius esančiomis atliekomis. Savivaldybę esu informavusi, ji imsis atitinkamų kontrolės priemonių", - sakė "Paslaugos būstui" vadybininkė Inesa Stonienė.

Gyventojas Darius mano, kad paliktos atliekos prie konteinerių yra bėda ir sanitarijos, ir estetikos atžvilgiu. Pasak jo, miesto viduryje, kur namai buvo pastatyti dar tarpukariu, nepriklausomoje Lietuvoje tokios netvarkos neturėtų būti.

"Šiuo metu administratorius "Paslaugos būstui" yra paskelbęs apie galimybę mokėti jam už konteinerių aplinkos priežiūrą trijų metrų spinduliu. O kas, jei atliekos bus už 5 metrų? Kas tada tvarkys? Atliekas palieka, ko gero, ne vietiniai gyventojai, nors ir jie gal kartais tuo piktnaudžiauja", - svarsrto Darius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder