„Nėra tokio viruso, kuris išgąsdintų Kaziuką“

„Nėra tokio viruso, kuris išgąsdintų Kaziuką“

Taip kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas šeštadienio vidurdienį per 28-osios Kaziuko mugės atidarymą uostamiestyje. Nors prekybininkai sako, kad žmonių šiemet, palyginti su pernai ir užpernai, gerokai mažiau, uostamiestyje jų zuja gana nemažai.

Teatro aikštėje žmonės susirinkę linksminasi. Labai nuotaiką jiems kėlė Gargždų ansamblis „Pečius griūn“. Susirinkusieji kartu su juo dainavo „Pimk armoniką, dainuok su Monika“, šoko ir buvo gana gerai nusiteikę.

Daugiausia prekiaujančiųjų verbomis susirinko prie Anikės paminklo. Verbų kaip ir kasmet yra įvairių įvairiausių. Kainos - nuo 3 eurų už mažą iki 15 eurų už didesnę. Yra ir dar brangesnių. Kai kurie žmonės sugeba ir nusiderėti. Iš mugės klaipėdiečiai grįžta nešini verbomis ir riestainiais. Anksčiau juos suvertus daug kas kabindavosi ant kalbo, o dabar daugiausia nešasi maišeliuose.

Ant scenos buvo pakviesti „vipiniai“ Kazimierai. Klaipėdos krašto Kazimierų bendrijos pirmininkas Kazimieras Vainoras rėžė kalbą. Pasidžiaugė, kad, nepaisant visų Europą užgriuvusių negandų, Klaipėdoje Kazimierinės švenčiamos jau 28 kartą ir kad Kazimierų bendrija nuo tų laikų, kai ją subūrė Kazimieras Vizbaras, gyvuoja jau 28 metus. Jis dėkingas Savivaldybei, padedančiai organizuoti pirmą šventę uostamiestyje po žiemos, smagiai pasitikti pavasarį.

Meras dėkojo susirinkusiems, nepabūgusiems viruso ir atėjusiems į šventę. „Gal ir nereikėtų 5 kartus paspausti rankos sutiktam pažįstamam, gal užtektų tik nuoširdaus žvilgsnio šiuo metu“, - juokavo V. Grubliauskas. Pasak jo, kol Klaipėda dainuoja ir švenčia, tol ji yra stipri.

Galima sakyti, viskas vyksta taip pat, kaip ir kasmet, tik kalbinti prekeiviai visi rodė turintys dezinfekcinių priemonių.

„Pasidariau verbų ir dekoratyvinių kiaušinių Velykoms ir esu čia. Visi tikimės, kad prekyba vyks. Nebijau aš to koronaviruso. Ką dabar padarysi, jei bus, tai bus. Kas bijo, tas bijo. Palyginti, kiek žmonių buvo pernai metais, užpraeitais, šiemet kol kas jų gerokai mažiau“, - kalbėjo klaipėdietė Daiva, prekiaujanti verbomis.

Ji buvo pasiruošusi ir dezinfekcinio skysčio, ir servetėlių. „Ne, man niekas nieko nesakė, bet pati domiuosi, kas vyksta, juk turi elgtis žmogiškai“, - sakė moteris.

Iš Kretingos rajono atvykusi Staselė su verbomis šeštadienį iki pietų buvo pardavusi tik vieną verbą, bet nusiteikusi šventiškai. Ji sakė, kad vykstant į mugę buvusi įspėta, kad būtina turėti dezinfekcinių priemonių.

„Mes to viruso nebijome, tegu jis mūsų bijo, - juokavo į mugę atėjęs klaipėdietis Algirdas. – Vyksta šventė, tai reikia joje dalyvauti, juk turi gyventi, į žemę gyvas neįlįsi. Ką pirksiu dar nežinau. Kažkaip visų gyvenimas jau darosi pilnas. Pamatai ką nors įdomaus, parsineši namo ir supranti, kad tai niekam nereikalingas daiktas. Bet svarbu pirkti, dalyvauti, palaikyti smulkųjį verslą. Reikia džiaugtis gyvenimu, kol dar gali.“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder