Neprisišaukęs pagalbos vyras pasibeldė į vicemero duris

Neprisišaukęs pagalbos vyras pasibeldė į vicemero duris

Girulių gyventojai pasijuto aklavietėje. Vienas jų, Stasys Balkaitis, tikina, kad nuo 2012 metų Giruliuose gyvenantys klaipėdiečiai šaukiasi pagalbos - jie prašo pagaliau išasfaltuoti jau 60 metų netvarkytą Girulių Šilo gatvę. Tačiau vyras nusivylęs - mindamas Savivaldybės slenksčius jis tikina atsimušęs į biurokratinę sieną.

Tai lapkričio 28 dieną jis išklojo susitikęs su miesto vicemeru Artūru Šulcu, priėmusiu gyventoją savo kabinete. Pokalbio metu S. Balkaitis negalėjo atsistebėti valdininkų jam parengtais atsakymais ir klausė, kada Savivaldybė imsis gatvės tvarkymo užuot biurokratiškai atsakinėdama.

"Čia turbūt vienintelė gatvė Giruliuose, kuri yra žvyruota. Vasarą per gatvėje supiltą stambią skaldą sunku pėsčiomis praeiti, šaligatvio kai kur išvis nėra, mamos su vaikų vežimėliais negali pavažiuoti per tokį kelią", - rašoma laiške.

Jame taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad tose vietose, kur driekiasi šaligatvis, šis esti žemiau gatvės lygio, todėl po lietaus susikaupia vanduo.

"Mūsų seniūnaitis nuo to jau atsiribojo. Net pats įsitikinau - kiek vaikštinėjau, viskas tuščiai", - kalbėjo S. Balkaitis.

Dar vieną raštą, kuris Savivaldybei pateiktas šių metų rugpjūtį, pasirašė 82 Girulių gyventojai, o rugsėjį į jį atsakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Atsakyme teigiama, kad Šilo gatvėje nėra lietaus nuotekų tinklų, būtina atlikti apšvietimo tinklų remonto darbus, užsiimti ir želdinių tvarkymu. "Gatvei sutvarkyti turi būti parengtas techninis projektas", - teigė O. Mariničius ir pažadėjo apie priimtą sprendimą dėl gatvės rekonstravimo informuoti, patvirtinus 2019-2021 metų strateginį veiklos planą.

"Jūs ne to norite", - komentuodamas atsakymą, konstatavo A. Šulcas.

A. Šulcas gyventojui pasiūlė parašyti atsiliepimą. Anot jo, jei būtų prašoma tik išasfaltuoti gatvę, sprendimas gali būti priimamas daug paprasčiau, tam nereikėtų didelių išlaidų. Kai gatvė sutvarkyta, būtų galima spręsti ir kitus klausimus - apšvietimo remonto, nuotekų sistemos.

"Jei tiesti vien tik asfalto dangą, techninio projekto nereikia", - kalbėjo miesto vicemeras ir pažymėjo, kad kitu atveju be 1 mln. eurų finansavimo darbai greičiausiai nė neprasidėtų.

Anot jo, būtent dėl šios priežasties Savivaldybė pateikė tokį atsakymą.

A.Šulcas tikino, kad, esant atsiliepimui į Savivaldybės atsakymą, kuriame būtų prašoma tik asfaltuoti gatvę, dar šių metų gruodį arba kitų metų sausio pradžioje kviestų susitikti Girulių gyventojus ir Savivaldybės administracijos specialistus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder