Neįgaliuosius drąsino įkvepiantys žodžiai

Neįgaliuosius drąsino įkvepiantys žodžiai

Lietuva vis dar linkusi nematyti žmonių, turinčių negalią, tačiau pokyčiai po truputį veržiasi į dienos šviesą.

"Mes esame", - ištarė Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos vadovė Janina Tulabienė antradienį Žvejų rūmuose vykusiame renginyje, skirtame Tarptautinei negalią turinčių žmonių dienai.

"Širdis džiaugiasi", - šypsojosi ji.

Kalbėdama prieš susirinkusią auditoriją ji tikino, kad būtų daug geriau švęsti ne tokia proga, tačiau tuo pat metu pabrėžė, jog džiaugiasi visų bendryste, savanorių ir specialistų pagalba.

Ji sveikino Klaipėdą iškovojus Europos jaunimo sostinės titulą 2021 metams ir akcentavo: "Ir jūs esate tas jaunimas."

Lietuvoje daug kalbama patyčių, emocinio suvokimo ir bendravimo temomis. Tai atskleista ir šventėje. Scenoje pasirodę aktoriai žiūrovus nukėlė į keistą šalį, kurioje žodžius reikia pirkti. Kalbėta apie žodžius, kurie skaudina ir žeidžia, taip pat - ir apie tokius, kurie įkvepia, palaiko. Pabrėžta, kad itin svarbu sunkiose gyvenimo situacijose rasti gerus, o ne blogus žodžius, kurie padrąsina pažeidžiamą žmogų. Verta prisiminti, kad neįgalieji - pažeidžiamos grupės nariai.

"Tai nuostabi šventė. Jūs esate čia ir mes džiaugiamės. Be jūsų mes būtume tokie pilki. O juk jūs tokie spalvingi", - ištarė Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Sveikinimo žodį tarė ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

"Noriu pasakyti štai ką - labas, mieli šviesos, gėrio, optimizmo, vilties sklidini žmonės. Visi čia esantys esate tokie", - prabilo meras, sukėlęs gausias ovacijas.

V. Grubliauskas teigė, kad, žvelgdamas į neįgalius žmones, mato be galo didelį tikėjimą.

"Nereikia ieškoti didžiųjų įkvėpimo ir atsipalaidavimo šaltinių. Žiūrėkime į žmones, kuriems likimas uždėjo sunkesnį kryžių nei kitiems, bet tai padarė juos didesniais optimistais. Jie džiaugiasi kiekviena diena ir susitikimu", - sakė jis.

Susirinkusieji stebėjo spektaklį ir vienas kito pasirodymus. Savo kalba dainavo ir kurtieji - grojant muzikai, gestais jie vertė sakomus žodžius. Vietomis tai priminė gražų šokį ir įrodė - neįgalieji gali džiaugtis gyvenimu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder