Neįgalieji pažėrė priekaištų Klaipėdos vairuotojams

Neįgalieji pažėrė priekaištų Klaipėdos vairuotojams

Klaipėdoje apsilankę fizinę negalią turintys vilniečiai negailėjo pastabų vietos viešojo transporto vairuotojams. Išbandę maršrutinių autobusų paslaugas, savo patirtimi pasidalino su uostamiesčio vežėjais ir meru.

Pasak Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko, vakar merijoje lankęsi asociacijos "Savarankiškas gyvenimas" nariai konstatavo, kad Klaipėdos viešojo transporto priemonės yra pritaikytos žmonėms su specialiaisiais poreikiais, tačiau vairuotojai dažnai nėra nusiteikę jiems padėti.

"Susitikimo metu buvo sprendžiama, kaip vairuotojams sekasi asistuoti žmonėms, turintiems negalią. Tokiais atvejais, kai tenka palikti savo darbo vietą, nuleisti pandusą ir padėti neįgaliajam įlipti į transporto priemonę. Deja, pasivažinėję įvairiais maršrutais svečiai susidarė įspūdį, kad vairuotojai nepatenkinti, kad jų yra prašoma asistuoti", - teigė meras.

Kita vertus, pasak pašnekovo, vairuotojai dažnai bijo palikti savo darbo vietą, kadangi ne sykį yra buvę atvejų, kai, padėdami neįgaliesiems, jie buvo apvogti.

Susitikimo metu buvo aptartos galimybės vairuotojams surengti specialius mokymus. O gal netgi patiems išbandyti neįgaliojo vežimėlį. Tokią praktiką, pasak mero, išbandė Klaipėdos autobusų parko vairuotojai - nei vienas iš jų pirmą kartą savarankiškai nesugebėjo įvažiuoti į autobusą. Asociacija "Savarankiškas gyvenimas", organizuojanti mokymus Vilniaus viešajam transportui, pasiūlė tokius mokymus surengti ir klaipėdiečiams.

Vis dėlto, pasak VšĮ "Klaipėdos keleivinio transporto" direktoriaus Gintaro Neniškio, uostamiesčio vežėjai jau senokai bendradarbiauja su vietinėmis neįgaliųjų asociacijomis. Panašių eksperimentų, kai neįgalieji ar netgi autobusų vairuotojai išbando viešojo transporto pritaikymą, buvo surengta ne kartą.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder