Naujos mokyklos projektas: klasės be kampų

Naujos mokyklos projektas: klasės be kampų

Įpusėjo naujosios mokyklos projektavimo darbai. Įvertinę projektuotojų atliktus darbus uostamiesčio valdžios atstovai prašė gerokai padidinti dviračiams saugoti skirtų vietų skaičių. Be to, norima, kad būtų numatyta, kur už mokyklos sklypo ribų galėtų tęstis sveikatingumo takai.

Vakar Savivaldybės administracijoje vykusiame naujosios mokyklos Senvagės gatvėje projekto pristatyme projektuotojai žadėjo, kad projektas bus baigtas iki šių metų pabaigos. Tad numatoma, kad jau kitų metų pradžioje bus galima skelbti konkursą rangos darbams.

Projektą rengiantys "A405" architektai neslėpė, kad Senvagės gatvėje dviejuose sklypuose suprojektuoti naują mokyklą jiems buvo malonus iššūkis.

Kaip ir buvo numatyta rengiant priešprojektinius pasiūlymus, projektuojamas dviejų dalių mokyklos pastatas. Apvalioji dalis bus skirta mokyklinei veiklai, o stačiakampė - sportinei. Jas jungs virš Senvagės gatvės nutiesta galerija.

Prie abiejų dalių numatyta įrengti atskiras parkavimo-moksleivių išlaipinimo aikšteles, tad žadama, kad moksleivius į mokyklą atvežantys tėvai neturėtų trukdyti eismo šalia mokyklos gyvenantiems klaipėdiečiams. Be to, valdininkai prašė padidinti suplanuotų vietų dviračiams skaičių.

"Nereikia pamiršti, kad ši mokykla bus skirta ir Tauralaukio gyventojams. Būtų idealu, kad būtų sudarytos kuo geresnės sąlygos į mokyklą atvykti dviračiu. Bent jau trys šimtai vietų turėtų būti įrengta", - pabrėžė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

Domėtasi, ar šalia mokyklos nėra numatyta įrengti stadioną. Pasak projektuotojų, stadionas netelpa, bet bus pastatytos dvi sporto salės, lauke bus įrengta krepšinio aikštelė bei pusinė aikštė, kur bus galima žaisti futbolą ar tinklinį. Taip pat bus įrengti trys 60 metrų ilgio bėgimo takai.

"Galbūt būtų įmanoma sveikatingumo taką pratęsti už mokyklos ribos. Galėtų būti bent 5 kilometrų ilgio takas, kuriuo galėtų naudotis ne tik moksleiviai, bet, manau, jis būtų patrauklus ir aplinkiniams gyventojams", - svarstė Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Projektuotojų žiniomis, kaip tik šalia to sklypo, kur bus statoma mokykla, yra laisvas valstybinis sklypas, tad jį galima būtų panaudoti, kad būtų pratęstas ir su kitu pėsčiųjų-bėgimo taku sujungtas mokyklinis sveikatingumo takas.

Jau pradėta kalbėti ir apie interjero detales. Nors eksterjeras bus nuosaikių spalvų, viduje esą spalvų nestigs. Kadangi pagrindinis korpusas bus amfiteatro formos, ir klasės bus ne stačiakampės, o lenktos formos. Pasak projektuotojų, interjere vyraus skandinaviškas stilius.

Jau yra numatytos ir kai kurios išskirtinės mokyklos detalės. Viliamasi, kad mokiniams bus malonu leisti laisvalaikį prie mokyklos įrengtoje saulės bučinių aikštėje, ant mokyklos stogo numatyta iš medinių konstrukcijų sukonstruoti mokslo ir žinių medį, o pirmojo mokyklos aukšto uždarame kieme žadama pasodinti gyvą ąžuolą. Daigelį planuojama paimti iš Stelmužės ąžuolo.

Planuojama, kad naujoji mokykla turėtų talpinti per 600 mokinių. Jei viskas vyks sklandžiai, duris ji turėtų atverti 2020-ųjų rugsėjį. Skaičiuojama, kad naujos mokyklos statybos kainuos apie 6 milijonus eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder