Naujiems mokslo metams - atnaujintos erdvės

Naujiems mokslo metams - atnaujintos erdvės

Nors kai kuriose švietimo ir ugdymo įstaigose remonto darbai tęsis ir prasidėjus mokslo metams, valdininkai tikina, kad ugdymo procesui tai nesutrukdys.

Teigiama, kad uostamiesčio švietimo įstaigoms remontuoti Klaipėdos savivaldybė šiemet skyrė 3,5 mln. Eur.

Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės duomenimis, dauguma darbų, išskyrus "Žaliakalnio" gimnazijoje ir darželiuose "Bangelė" ir "Pumpurėlis", jau yra atlikti arba bus baigti iki mokslo metų pradžios.

"Vakarų eksprese" jau rašėme, kad dėl vykdomų remonto darbų "Žaliakalnio" gimnazijos bendruomenei per šiuos mokslo metus teks glaustis Suaugusiųjų gimnazijos patalpose. O minėtuose darželiuose tiesiog iki mokslo metų pradžios nepavyks užbaigti visų sanitarinių mazgų remonto, bet esą dėl to darželinukams neturėtų kilti didelių problemų.

"2019 m. darbininkai plušėjo daugiau nei 50-yje švietimo įstaigų. 10-yje jų atnaujintos bendrojo naudojimo laiptinės, grindys, sienos, pertvaros, lubos, maitinimo patalpos. 15-oje įstaigų atnaujintos sanitarinės patalpos, dar 15-oje atlikti stogų remonto darbai, 10-yje - elektros instaliacijos atnaujinimo darbai. Įrenginėjama 20 automatizuotų šilumos punktų kontrolės ir valdymo sistemų, diegiamas greitaeigis mokslo institucijų tinklo LITNET ryšys, atnaujinama sporto infrastruktūra", - vardijo I. Kubilienė.


ATIDARYMAS. Šiandien numatytas naujojo "Verdenės" progimnazijos sporto aikštyno atidarymas.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos nuotr.

Smulkus remontas pavienėse įstaigose bus tęsiamas ir rudens sezonu, tačiau neturėtų trikdyti ugdymo proceso.

I. Kubilienė pasidžiaugė sporto aikštynų modernizavimo programa. Šiandien planuojamas atnaujinto "Verdenės" progimnazijos aikštyno atidarymas. Simono Dacho progimnazijos bendruomenė galės džiaugtis vidiniame kiemelyje visiškai naujai įrengta šokinėti ir laipioti skirta įranga. Taip pat atnaujinta ir Karalienės Luizės jaunimo centro, "Vyturio" progimnazijos ir "Vėtrungės" gimnazijos sporto aikštelės.

"Tikiuosi ir ateinančiais metais turėsime panašų biudžetą. Tikimės, kad įstaigų bendruomenės ne tik džiaugsis atnaujinta infrastruktūra, bet ir ją saugos", - sakė I. Kubilienė.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder