Naujieji "mikriukai" - balandžio viduryje

Naujieji "mikriukai" - balandžio viduryje

Pasirengimas bendrai viešojo transporto sistemai vyksta sklandžiai, tikina transportininkai. Planuojama, kad į gatves nauji maršrutiniai taksi išriedės balandžio 16 d.

Vietoj dabar važiuojančių 6, 8 ir 9 maršrutinių taksi jau po kelių savaičių ims kursuoti patobulintų maršrutų "mikriukai" - 5E (dabartinis 8), 6E (dabartinis 6) ir 8E (dabartinis 9).

Konkursą vežti klaipėdiečius pirmaisiais dviem maršrutais laimėjo kauniečiai UAB "Kautra", trečiąjį maršrutą aptarnaus Šiauliuose registruota UAB "Ridvija".

"Preliminari data - balandžio 16 d., dėl kurios esame sutarę tiek su senaisiais dirbančiais vežėjais, tiek su Savivaldybės administracija, tiek su naujaisiais vežėjais. Kol kas į šį terminą ir orientuojamės, nes vieni turi sklandžiai pabaigti darbus, o kiti turi pradėti dirbti", - sakė VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovas Gintaras Neniškis.

Sutartys su senaisiais vežėjais buvo pasirašytos rugsėjo viduryje - dviem mėnesiams suteikiant galimybę pratęsti tris kartus po du mėnesius. Tačiau paskutinis pratęsimas bus nebe dviem mėnesiams, o vienam - iki balandžio 15 d.

"Šiuo metu dar sprendžiami kai kurie techniniai dalykai, tačiau apskritai viskas vyksta sklandžiai", - patikino G. Neniškis.

Naujieji "mikriukai", planuojama, bus nudažyti tokia pat mėlyna spalva bei papuošti miesto spalvų juostelėmis, kaip ir didieji miesto autobusai, tik "mikriukų" šonai dar bus apklijuoti taksi "šachmatine" juosta.

Sykiu su naujų maršrutinių taksi atsiradimu turėtų pradėti galioti ir naujas bendras elektroninis bilietas, kurio sistemą diegia estų bendrovė. Bus galima įsigyti mėnesinį viešojo transporto bilietą, kuris galios ir visose trijose transporto zonose, ir maršrutiniuose taksi.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder