Naujame žurnale "Vakarai"  - apie pasakišką gyvenimą

Naujame žurnale "Vakarai" - apie pasakišką gyvenimą

Nuo šeštadienio prekybos vietose ieškokite naujo "Vakarų ekspreso" leidžiamo žurnalo "Vakarai" numerio.

Vaikystėje tikriausiai ne vienas svajojome, koks pasakiškas bus mūsų gyvenimas. Bet kai užaugame, pasakas paprastai prisimename tik vakarais migdydami vaikus.

"O kodėl mes negalime gyventi kaip pasakoje?" - retoriškai klausia viena šio žurnalo herojė klaipėdietė Nadežda Stefanova. Iš tiesų, išvydę, kokius neregėtus namus ji kuria visai šalia Klaipėdos, ne vienas iš nuostabos sušunka: "Pasaka..."

Tačiau kažkodėl daugelis net neleidžia sau pagalvoti apie galimybę gyventi pasakų filmą primenančiuose namuose. "Nebent ilsėtis per atostogas", - ne vienas pripažįsta. "O ko grįžtate į savo namus? Negi ne ilsėtis?" - Nadežda nepaliauja stebėtis, kodėl daugelis savęs taip nevertina, ir toliau kuria svajonių gyvenvietę.

Ir iš tiesų, kai suaugę žmonės nepabūgsta laužyti stereotipų ir įprastų normų, gimsta iš kojų verčiantys dalykai.

Tikiu, kad versdami šio žurnalo puslapius jūs ne kartą aiktelėsite, nes daugelis herojų, jų gyvenimo būdas, darbai - tarsi pakylėti virš žemės.

Štai talentingosios dizainerės Ainos Zinčiukaitės suknelėmis pasipuošusios nuotakos sklendžia ore tarsi fėjos. Bendraujant su dizainere nesunku suvokti, kaip pavyksta pasiekti tokio rezultato. "Darydama bet kokį darbą stengiuosi, kad jis būtų tarsi išbaigtas kūrinys. Visiems kūriniams galioja tos pačios taisyklės. Jeigu kažkas stringa žiūrint spektaklį, filmą, klausantis muzikos, vadinasi, kažkas buvo padaryta ne iki galo", - užsimena A. Zinčiukaitė.

Kad skrydžio jausmą gali patirti tik tas, kuris atsakingai ir atkakliai dirba, byloja ir jauno sportininko lengvaatlečio Osvaldo Gedrimo pavyzdys. Atliekamais rizikingais triukais dar paauglystėje išgarsėjęs sportininkas pastaruosius keletą metų skina laurus šokdamas į aukštį su kartimi. "Kai peršokau 5 metrus, padariau dvigubą suktuką. Visas stadionas plojo, o aš išgyvenau tikrą euforiją... Dėl tokių emocijų verta dirbti ilgus metus", - neslepia O. Gedrimas.

Vinetu kaimo kūrėjai Mindaugas ir Jurgita Timinskai, arba Vinetu ir Mėlynoji Gyvatė, taip pat pasakoja, kiek daug reikėjo įdėti pastangų, kad sukurtų unikalią indėnišką stovyklavietę.

Jau nekalbu apie tai, kokio užsispyrimo reikia, norint atkurti archajiškus gintaro dirbinius naudojant akmens amžių primenančius įrankius, kai gintaras šlifuojamas džiovinta plekšnės oda ar šiurkščiuoju asiūkliu... Tokį iššūkį sau iškėlęs klaipėdietis Denisas Nikitenka atviras - ne kartą po nemiegotos nakties, nuospaudų ir žaizdų, kurias paliko gintaro dirbinių rekonstrukcija, yra sau prisiekęs daugiau to niekada nedaryti... Bet...

Net neabejoju, susikurti pasaką primenantį gyvenimą galime kiekvienas. Tačiau tik tada, kai nebijome svajoti, įgyvendinti pačius beprotiškiausius sumanymus ir dirbame negailėdami savęs. Tada tikrai ateina toji diena, kai norisi įsižnybti ir pasitikrinti, ar nesapnuoji. Taip nutiko ir su Holivudo žvaigždėmis viename filme nusifilmavusiai klaipėdietei Teklei Baroti.

Nors vasara tikrai ne tas metas, kai galvojama apie darbą, bet pats geriausias laikas svajoti. O svajonės juk ir padeda mums atsiplėšti nuo žemės ir pakilti virš rutinos. Išdrįskim.

Žurnalo "Vakarai" redaktorė Edita GUDAVIČĖ

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder