Naujame pastate pareigūnai įsikurs rudenį

Naujame pastate pareigūnai įsikurs rudenį

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pastato statybos Kauno gatvėje jau baigtos. Pareigūnai naujose patalpose dirbti pradės rugsėjo gale, o didįjį persikraustymą lydės kitą savaitę prasidedanti Klaipėdos policijos reorganizacija.

Klaipėdos apskrities VPK viršininko pavaduotojas Silvijus Baranauskas patvirtino, kad naujojo pastato statybos išties baigtos. Jau dėliojami paskutiniai štrichai - vyksta teisiniai pastato įregistravimo procesai, tvarkomi dokumentai.

"Vyriausiasis policijos komisariatas galutinai persikelti ir vykdyti savo funkcijas numato rudenį, iškart po oficialaus šio pastato atidarymo rugsėjo 26 dieną", - atskleidė S. Baranauskas.

Jis pabrėžė, jog tokia atidarymo diena pasirinkta ne šiaip sau - tą pačią dieną Atgimimo aikštėje vyks Policijos departamento ir uostamiesčio pareigūnų organizuojama visuomenės ir policijos šventė, o Kauno gatvėje kaip tik bus atveriamos dar dažais kvepiančio pastato durys.

Nuo to momento policija į naująsias patalpas pradės perkėlinėti padalinius ir darbuotojus.

Esą šiam momentui ruoštasi seniai, tad buvo atlikta rimta Klaipėdos miesto policijos pertvarka, kuri, anot S. Baranausko, pareigūnams leis lengviau vykdyti jų funkcijas ir užduotis.

Pagal reorganizacijos planą, nuo rugpjūčio 10 dienos nebeliks pirmojo ir antrojo policijos komisariatų. Jie bus sujungti į Klaipėdos miesto komisariatą, o minėtų komisariatų pastatuose Tilžės gatvėje ir Statybininkų prospekte įsikurs Šiaurinė ir Pietinė policijos nuovados. Komisariatuose iki šiol dirbantys kriminalistai ir tyrėjai išsikels į Kauno gatvę.

"Realiai pastatas pradės veikti šiek tiek vėliau, tačiau pareigūnai ir vadovai nuo rugpjūčio 10 dienos pasirengę dirbti naujoviškai, nors lieka senuose pastatuose. Tai tik kelių mėnesių laiko skirtumas, kuris mums netrukdys pradėti žengti žingsnius atlikus reorganizaciją", - pasakojo vadovas.

Po įkurtuvių visi šiuo metu policijai priklausantys pastatai (Jūros g. 1, Taikos pr. 61, Priestočio g. 6) bus perduoti Turto fondui, kuris ir finansavo naujojo apskrities policijos komisariato statybą.

INFORMACIJA

Naujojo Klaipėdos apskrities VPK pastato bendras plotas siekia apie 16 tūkst. kv. m, tame skaičiuje 3 aukštų areštinės plotas - apie 2,4 tūkst. kv. m. Į pastatą įsikels įvairiose Klaipėdos vietose dirbantys policijos padaliniai - iš viso apie 500 pareigūnų.
2013 m. rugpjūtį prasidėjusios statybos turėjo būti pabaigtos prieš metus, tačiau užtruko, nes buvo patvirtinta nauja policijos darbo organizavimo tvarka ir teko keisti patalpų suplanavimą. Vietoje planuotų 6 darbo vietų kabinetų teko projektuoti 2-3 vietų kabinetus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder