Naujai poliklinikai - architektūrinis konkursas

Naujai poliklinikai - architektūrinis konkursas

Birutės gatvėje planuojama statyti naują Jūrininkų sveikatos priežiūros centro pastatą. Kaip ir keletu ankstesnių atvejų, Savivaldybė kartu su architektais paskelbė atvirą architektūrinį konkursą.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Saulius Dabravalskis sakė, kad įstaiga teikia kasdienes ir šeimos medicinos paslaugas.

"Naujas pastatas turėtų būti modernus, aukštos energinės klasės, kokybiškas, funkcionalus, pritaikytas skirtingoms gyventojų amžiaus grupėms, patogus ir, be abejo, saugus darbuotojams", - vardijo S. Dabravalskis.

Pasak jo, naujajame pastate dirbs šeimos gydytojai, gydytojai odontologai, reabilitologai, radiologai, kiti gydytojai specialistai, bus laboratorija.

"Iš esmės yra svarbu, kad būtų erdvu ir patogu visiems - tiek pacientams, tiek gydytojams. Mūsų pagrindinis tikslas, kad pacientai jaustųsi kaip namuose, kad nebijotų čai ateiti", - pabrėžė S. Dabravalskis.

Sveikatos priežiūros centro pastato statyba numatoma Birutės g. 5 ir 5A sklypuose. Šiuo metu rengiamas skypų sujungimo projektas. Planuojama, kad naujame pastate tilps visi įstaigos darbuotojai, kurie šiuo metu yra išsibarstę, dirba skirtingose vietose.

Projektų bus laukiama iki gruodžio vidurio. Vertinant pateiktus architektūrinius projektus bus atsižvelgiama į idėjos originalumą, pastato funkcionalumą ir ekonominį pagrįstumą, tvarumą. Geriausių darbų autoriams numatoma išdalinti 14 tūkst. eurų prizinį fondą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder