Motociklininkai

Motociklininkai skriejo miesto gatvėmis: "Mes jau čia!"

Vasaros pradžios šventės Klaipėdoje šaukliai buvo apie 300 baikerių, suvažavusių iš visos Lietuvos, kurie, lydimi sunkiojo roko muzikos, susirinko broliškam apsikabinimui LEZo teritorijoje, kad iš ten pajudėtų į nedidelį žygį po pamarį, o vakare praskrietų mūsų miesto gatvėmis.

Kol laukėme susirikiuosiant įvairiausių gabaritų, "tiuningo" ir galingumo motociklų koloną, pakalbinome vieną solidžiausių ir - jauniausių baikerių. Jakuose gyvenantis žemaitis Algis sakė, kad baikeriavimas yra liga, suteikianti daug energijos ir... sveikatos. Pats sakėsi, jog vairuoja motociklą "nuo gimimo", pradėjęs nuo visokių plerpalų. Nuvažiuoti kolegų 60 tūkst. kilometrų yra tik "baika". Šešių metų Justinas neparodė, kaip didžiuojasi, važiuodamas "Harli-Davidson" tėčiui už nugaros, bet apie savo sprendimą kalbėjo tvirtai ir santūriai vyriškai: "Neatsimenu, nuo kada sėdau ant motociklo. Kai užaugsiu, man bus septyni metai. Aš būsiu baikeris. Taip, ir savo motociklą turiu, geltoną su raudonu".

"Susirinkome iš visų Lietuvos miestų, kas tik norėjo atvažiuoti. Visą gyvenimą taip gyvenam, o kaip tai nusakyti, neįmanoma, reikia tiesiog sėsti ant motociklo. Motociklai vienija žmones, važiuodamas atsipalaiduoji, pabėgi nuo telefono skambučių ir rūpesčių. Ši diena, miesto sezono atidarymo, yra ir visų motociklininkų šventė, ir dalyvauti kviečiami visi, kas tik turi motociklą. Važiuosime iki Ventės Rago, paskui Klaipėdos baikerių klube "Chimeras" vyks vakarėlis su alumi, dešrelėmis", - sakė jau 20 metų gyvuojančio klubo "Chimeras" narys Mindaugas Ramanauskas, patikinęs, kad baikeriai dalyvaus ir Jūros šventėje, kurioje grandiozinius renginius žada "broliai" iš kitų miestų, o mūsiškiai vėl keliaus po Europą, o gal ir toliau.

Anot jo, beveik kiekvieno baikerio per visą gyvenimą nuvažiuotas kelias netilptų į spidometrą. Jie kilometrų seniai nebeskaičiuoja. O šį šeštadienį baikeriams norėjosi save parodyti, į žmones pažiūrėti, priminti eismo dalyviams, kad motociklai sugrįžo į gatves nustelbti miesto triukšmą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder