Mokslo ir technologijų šventė - smalsiems vaikams

Mokslo ir technologijų šventė - smalsiems vaikams

Jau penktus metus vasarą pasitikti turiningai kartu su mokslo ir technologijų švente klaipėdiečius pakvietė prekybos centras “Grandus”. Renginio organizatoriai teigė, kad tokią šventę rengia Tarptautinės vaikų dienos proga.

Renginyje savo veiklą pristatė įvairios organizacijos, pavyzdžiui, Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras, “Išmanioji mokykla” ir kt.

Vaikai galėjo išbandyti įvairiausias veiklas – atlikti cheminius eksperimentus, konstruoti lego robotą, iš modelino pasigaminti Klaipėdos herbą, nusipinti ąžuolo lapų vainiką, stebėti robotų sumo varžybas, leisti muilo burbulus, siausti pripučiamuose atrakcionuose ir kt.

Renginio ryškiausiu akcentu tapo mokslinių eksperimentų šou, kuriame kvapą gniaužiančius mokslinius triukus demonstravo laboratorija “N2”. Šio kolektyvo pasirodymas sužavėjo ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius. Mokslininkai parodė, kaip galima bananu įkalti vinį, paaiškino, kaip veikia skystas azotas, ką daro grynas deguonis, įrodė, kad vienu pirštu galima išlaikyti besisukantį 7,5 kilogramo ratą, vaišino skystu azotu pagardintais sausainukais ir čia pat pagamintais ledais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder