Moksleivių chorų festivalyje žibėjo ir klaipėdiečiai

Moksleivių chorų festivalyje žibėjo ir klaipėdiečiai

Šį savaitgalį Klaipėda tapo vaikų ir jaunimo chorų uostu - vyksta jau penktasis Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų festivalis-konkursas "Mes - Lietuvos vaikai".

Šventės meno vadovas Algirdas Šumskis artėjant šiai šventei pabrėžė, kad ji yra didžiausio masto moksleivių renginys, nusileidžiantis tik Dainų šventėms. Šiemet, skaičiuojama, į Klaipėdą atvykti turėjo apie 7 tūkstančius jaunųjų choristų.

Pirmojo etapo konkursai vyko Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Marijampolės, Panevėžio apskrityse, kur buvo atrenkami geriausi chorai. Patekusieji į antrąjį, finalinį, etapą, šiandien Klaipėdoje varžėsi dėl prizinių vietų ir vertingų prizų.

Prizininkai jau išaiškėjo šeštadienį vakare vykusiuose apdovanojimuose - laurus pavyko nuskinti ir klaipėdiečiams.

Jaunučių chorų kategorijoje antrąją vietą užėmė Klaipėdos Vydūno gimnazijos jaunučių choras (vad. Rūta Girdzijauskienė).

Jaunių chorų kategorijoje triumfavo pirmąją vietą užėmęs Klaipėdos Vydūno gimnazijos jaunių choras (vad. Arvydas Girdzijauskas).

Mišrių chorų kategorijoje pirmąja vieta džiaugėsi Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos mišrus choras "Atžalynas" (vad. Dalia Pilipavičienė), antrąja - Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos berniukų ir jaunuolių choro "Gintarėlis" mišrus choras (vad. Tomas Ambrozaitis).

Vienam iš konkurse dalyvavusių chorų atiteks net 3000 eurų dydžio piniginis didysis prizas. Vis dėlto nugalėtojas bus paskelbtas tik šventinio koncerto sekmadienį metu. Komisijos nariai išdavė paslaptį, kad didysis prizas keliaus vienam chorų-prizininkų.

Rytoj, sekmadienį, 16 val. prasidės dalyvių eitynės nuo Liepų g. iki pat Vasaros estrados, kurioje nuo 17 val. vyks šventinis koncertas. Žadama, kad jo metu pasirodys ne tik chorai, bet ir šokių bei instrumentinės muzikos ansambliai, taip pat Lėlių ir Pantomimos teatrų aktoriai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder