Mokestis už pailgintas grupes mažės perpus

Mokestis už pailgintas grupes mažės perpus

Nuo kitų mokslo metų už pailgintos dienos grupes klaipėdiečiams reikės mokėti perpus mažiau. Taip vakar nusprendė Klaipėdos miesto taryba.

Tiesa, paskutinę dieną prieš posėdį Liberalų sąjūdžio frakcija siūlė šią paslaugą piginti dar labiau - 70 proc., tačiau šis siūlymas buvo atmestas.

"Šį siūlymą pateikėme atsižvelgdami į Vakarų Lietuvos tėvų forumo kreipimąsi", - posėdžio metu aiškino Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininkas Audrius Vaišvila. Tačiau jis negalėjo įvardyti sumos, kiek dėl tokio siūlymo nukentėtų biudžetas.

"Man toks pasiūlymas atrodo politinė deklaracija, o ne projekto pakeitimas. Tokiu atveju galima siūlyti ir 100 procentų mažinti. Kodėl gi ne? O gal mūsų biudžetas bus pajėgus tokią paslaugą teikti nemokamai? Bet tokiu atveju šis klausimas vėl turėtų būti sugrąžintas į darbo grupę ir turėtų būti įvertintas", - replikavo Vaida Žvikienė.

"Jei opozicija paskelbtų tokį siūlymą, jis iš karto būtų atmetamas ir nesvarstomas, nes netinkamai pateiktas", - antrino Arūnas Barbšys ir pridūrė, kad visus pakeitimus galės padaryti naujoji dauguma.

"Kada bus matomos biudžeto surinkimo tendencijos, bus aišku, kaip su jomis elgtis", - pritarė meras Vytautas Grubliauskas.

Liberalų pasiūlymą palaikė tik septyni politikai, todėl jis buvo atmestas.

Už sprendimą mažinti mokestį perpus pasisakė 23 Tarybos nariai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder