Modernizuota Vitės pagrindinė mokykla

Modernizuota Vitės pagrindinė mokykla

Uostamiestyje užbaigta dar vienos mokyklos renovacija. Miesto valdžia viliasi, kad išoriškai pagražėjusi mokykla pritrauks daugiau mokinių.

Klaipėdos miesto svaivaldybė konstatavo, kad modernizuoto Vitės pagrindinės mokyklos pastato darbai jau užbaigti.

"Darbai atlikti pakankamai kokybiškai, jokių trūkumų nei mokyklos atstovai, nei mes neradome", - sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.

Pagal parengtą techninį projektą pastatas buvo modernizuotas - apšiltintas pastato cokolis, fasadas, stogas, pakeisti langai bei lauko durys, modernizuota apšvietimo sistema ir vidaus elektros tinklai, įrengta žaibosauga bei priešgaisrinė signalizacija.

Mokyklos prašymu buvo sutvarkyti ir išoriniai laiptai. Tam papildomai išleista per 51 tūkst. Lt.

Visa projekto vertė - beveik 2,25 mln. litų. Iš jų per 2 mln. skirta iš ES fondų, 231 tūkst. litų prisidėjo savivaldybė.

Tačiau iki šiol nėra aišku, kam bus skirta atlaisvėjusi dalis mokyklos patalpų, kurios neseniai buvo grąžintos į savivaldybės apskaitą.

Kadangi pernai buvo konstatuota, kad šios mokyklos patalpų plotas bei išlaidos vienam mokiniui viršija miesto vidurkį, todėl mokyklai dalies patalpų teko atsisakyti.

"Žinoma laikyti tuščias suremontuotas patalpas - būtų neūkiška. Tikslas yra vienas, kad pastatai nebūtų renovuojami tik tam, kad gražiai atrodytų iš išorės. Patalpos turi būti naudojamos maksimaliai. Kyla įvairių diskusijų. Juk dabar centrinėje miesto dalyje kai kurios mokyklos perkrautos, o kitos - neišnaudoja viso potencialo. Viliamasi, kad atsinaujinusi Vitės pagrindinė mokykla taps patraukelsne miesto vaikams. O jei ne? Yra įvairių svarstymų, ką į tas patalpas būtų galima įleisti. Bet kad nepadarytume Nojaus laivo, su sprendimais neskubame", - sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Vitės mokykla ne vienintelė modernizuota mokykla. Į atsinaujinusių mokyklų gretas greitu laiku stos ir šiuo metu rekonstruojamos Smeltės progimnazija ir A.Brako dailės mokykla. Taip pat rengiamas Vydūno gimnazijos modernizavimo projektas, kurį įgyvendinti ketinama kitais metais.

Pasak E. Jurkevičienės, nuo 2014 metų vėl bus galima teikti paraiškas gauti ES pinigų mokykloms modernizuoti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder