Modernaus dviračių tako teks palaukti

Modernaus dviračių tako teks palaukti

Šį mėnesį Neringoje turėjo būti pradėtas tiesti modernaus dviračių tako iš perdirbtų medžiagų ruožas. Vis dėlto naujovės teks palaukti, nes projektui negauta finansavimo.

Praėjusiais metais Neringos savivaldybė sudarė partnerystės sutartį su Danijos įmone "Bikway", kuri siūlė Neringai išbandyti jų gaminamus surenkamus dviračių takus iš perdirbtų medžiagų.

Tuomet planuota, kad įmonė įrengs 1 km ilgio ir 1,6 m pločio dviračių taką, o Neringos savivaldybė savo lėšomis turėtų parengti techninį projektą.

Tačiau savivaldybės atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė informavo, kad kol kas tako nesirengiama montuoti.

"Taką Neringoje įmonė planavo tiesti gavus lėšų iš Danijos fondo, kurio tikslas - skatinti, kad šioje šalyje sukurtos naujos inovacijos būtų pritaikytos ir išplistų užsienyje. Tikėtasi, jog būtų skirta 50 procentų projekto įgyvendinimo sumos, - sakė S. Vaišvilaitė. - Įmonės "Bikway" atstovai informavo, kad finansavimo iš šio fondo gauti nepavyko - pritrūko pusės konkursinio balo."

Vis dėlto danai neatsisako planų Lietuvos pajūriui pasiūlyti savo nestandartinį produktą. Įmonė ieško alternatyvių finansavimo šaltinių, viena iš galimybių finansavimui gauti - Europos Sąjungos struktūriniai fondai.

Pasak S. Vaišvilaitės, įmonės atstovai teigia, kad Kuršių nerija itin tinkama erdvė projekto įgyvendinimui, tad "Neringos nepaleis".

Informacija

Modulius, iš kurių yra sujungiamas dviračių takas, danai gamina iš perdirbto plastiko ir medžio mišinio. Jį montuojant nereikia sunkiosios technikos ir sudėtingų instrumentų, todėl įrengiant taką į pagalbą siūloma kviestis kurorto bendruomenę ir jaunimą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder