Ministras aplankė Klaipėdos karius

Ministras aplankė Klaipėdos karius

Sausio 30 d. krašto apsaugos ministras Juozas Olekas lankėsi Klaipėdoje, kur susitiko su mieste dislokuotų vienetų kariais.

Didžiausiame Klaipėdoje kariniame vienete - Karinėse jūrų pajėgose ministras lankėsi pajėgų štabe, kur susitiko su Klaipėdos įgulos ir Karinių jūrų pajėgų vadu flotilės admirolu Kęstučiu Macijausku, struktūrinių padalinių vadais, štabo karininkais.

Vizito metu Krašto apsaugos ministrui buvo pristatyti šiuo metu KJP vykdomi ir ateities projektai: pasirengimas 2014 m. II-ąjį pusmetį vadovauti NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų junginiui (angl. Standing Nato mine countermeasures group one (sutr. SNMCMG1)), bei skirti štabo ir aprūpinimo laivą ,,Jotvingis" (N42) aktyviam budėjimui NATO greito reagavimo pajėgų sudėtyje, integruotos Baltijos jūros rajono ir Kuršių marių stebėjimo sistemos įgyvendinimas, naujo paieškos ir gelbėjimo laivo įsigijimo aktualija, tarptautinis bendradarbiavimas, taip pat bendradarbiavimas su Klaipėdos miesto savivaldybe, bei kiti svarbūs klausimai.

Vizito metu ministras taip pat apžiūrėjo Karinių jūrų pajėgų Valdymo ir Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrus. Vizito Karinių jūrų pajėgų štabe pabaigoje Krašto apsaugos ministras susitiko su žiniasklaidos atstovais ir atsakė į aktualius klausimus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder