"Meridiano" gelbėtojams - miesto apdovanojimas

"Meridiano" gelbėtojams - miesto apdovanojimas

Burlaivį "Meridianas" pernai miestui grąžinusiems verslininkams Aloyzui Kuzmarskiui ir Aidui Kaveckiui bus įteikta Klaipėdos miesto vėliava. Šiam siūlymui pritarė miesto Tarybos kolegija.

Garbingas apdovanojimas už reikšmingiausią metų darbą - Klaipėdos miesto vėliava - uostamiestyje teikiamas kasmet Vasario 16-ąją. Mero Vytauto Grubliausko siūlymu šiemet šį apdovanojimą nuspręsta skirti savo lėšomis burlaivį "Meridianas" suremontavusiems bei į įprastą jo stovėjimo vietą prie Danės krantinės sugrąžinusiems verslininkams.

"Būta labai daug siūlymų, kam šiemet skirti šį garbingą apdovanojimą. Tačiau įvertinus "Meridiano" svarbą miestui, jo įvaizdžiui, siūlau apdovanojimą už reikšmingiausią metų darbą skirti burlaivį klaipėdiečiams grąžinusiems verslininkams. Giliu mano įsitikinimu, "Meridianas" jau seniai tapo neatsiejamu Klaipėdos simboliu", - Tarybos kolegijos posėdžio metu sakė V. Grubliauskas.

Tiesa, kam, be jau minėtų verslininkų, taip pat svarstyta įteikti Klaipėdos miesto vėliavą, meras įvardyti atsisakė.

Miesto vadovo pateiktai A. Kuzmarskio ir A. Kaveckio kandidatūrai Tarybos kolegijos nariai pritarė vienbalsiai, be didesnių diskusijų. Tačiau miesto politikai, įvertindami, kad pernai mieste būta daugiau įvairių reikšmingų darbų ar iniciatyvų, siūlo pagalvoti ir apie naujas nusipelniusių klaipėdiečių pagerbimo priemones.

"Galėtumėme taip pat įsteigti "Pereinamosios šluotos" apdovanojimą, atvirkščiai, skirtą papeikti blogais darbai pasižymėjusius miestiečius", - pridūrė vicemeras Artūras Šulcas.

Klaipėdos miesto vėliava A. Kuzmarskiui ir A. Kaveckiui bus įteikta sekmadienį, "Švyturio" arenoje vyksiančio Vasario 16-osios minėjimo metu. Pernai minėtas garbingas miesto apdovanojimas atiteko Sigitui Jurčiui - broliui pranciškonui Benediktui.

Istorija

Suomijoje statytas "Meridianas" prie Danės krantinės stovi jau daugiau nei 40 metų. Per pastarąjį dešimtmetį laivas buvo apleistas, o ankstesnieji jo savininkai net kreipėsi į Vyriausybę, prašydami skirti vietą burlaiviui skandinti. Gelbėti "Meridianą" ėmėsi verslininkai A. Kaveckis ir A. Kuzmarskis, kurie prieš pusantrų metų perėmė burlaivį valdantį fondą ir inicijavo laivo atstatymą. Skaičiuojama, kad jo kapitalinio remonto bei įrengimo darbai, kuriuos numatoma baigti šių metų vasarą, atsieis apie 7 mln. litų.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder