"Meridianas" likusią žiemą išnaudos profilaktikai

"Meridianas" likusią žiemą išnaudos profilaktikai

Vakar burlaivyje "Meridianas" prasidėjo profilaktiniai laivo sistemų patikrinimo bei kiti techninės priežiūros darbai.

Tai pirmas kartas, kai po rekonstrukcijos iš remonto doko į Danės upę sugrąžintas miesto simbolis daro techninę pertrauką, per kurią planuojama pasiruošti artėjančiam intensyviam šiltajam metų sezonui, kurio dalimi bus ir didžiųjų burlaivių regata "The Tall Ships Races 2017".

Kol bus atliekami darbai, "Meridianas" ir jo restoranas lankytojų nepriiminės. Planuojama, kad tai truks maždaug iki kovo.

Atstatytas "Meridianas" savo vietoje Danės upėje jau praleido daugiau nei trejus metus. Pasak jo savininkų - Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio "Meridianas" paramos fondo valdybos pirmininko Aloyzo Kuzmarskio bei šio fondo direktoriaus Aido Kaveckio, per šį laikotarpį jokių didesnių problemų, susijusių su laivo eksploatavimu, nekilo, nes tiek rekonstrukcijos projektas, tiek darbai buvo atlikti išties gerai.

Tačiau laivas reikalauja daug intensyvesnės bei labiau specifinės priežiūros nei bet koks statinys, esantis ant žemės, todėl ir imamasi profilaktikos, kad visoms galimoms problemoms būtų užbėgta už akių.

Beje, burlaivio vadovai galvoja ir apie tai, kad ateityje "Meridianą" techniškai aptarnauti reikės ne tik profilaktiškai, bet ir doke. Pavyzdžiui, Hamburge aplankytas istorinis burlaivis "Rickmer Rickmers", nuo 1983 m. stovintis prie krantinės ir kuriame taip pat yra įrengtas muziejus bei restoranas, į doką yra tempiamas periodiškai kas 5-7 metus. Tik taip galima užtikrinti laivo-muziejaus-restorano ilgaamžiškumą.

"Meridiano" restorano vadovas Mindaugas Beniušis sako, kad trumpa techninė pauzė bus išnaudota atsinaujinimui, virtuvės darbo ir valgiaraščių korekcijoms bei rimtam pasiruošimui šiltajam metų sezonui. Pasak M. Beniušio, pastaruoju metu "Meridiane" vienas po kito vyko šventiniai renginiai, o pavasariui ir vasarai jau dabar iš anksto yra suplanuota datų vestuvėms, kitoms asmeninėms bei korporatyvinėms šventėms.

"Pagrindinis mūsų tikslas - būti mėgstama, patrauklia ir prieinama vieta klaipėdiečiams ir jų svečiams. Būtent į tai ir orientuojamės ruošdamiesi ateinančiam sezonui", - sako restorano vadovas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder