"Meridianas" jau išvilktas iš doko

"Meridianas" jau išvilktas iš doko

Uostamiesčio simbolis - barkentina "Meridianas" ketvirtadienį išvikltas iš doko. Tačiau dabar nebaigti - prišvartavus prie krantinės bus toliau montuojama apdaila, takelažas.

Parplukdymo prie Biržos tilto data nesikeičia - tai vyks lapkričio 9-ąją.

"Meridianui" jau stovint prie Danės krantinės jo lankyti dar nebus galima. Suderinus su Klaipėdos miesto savivaldybe, aikštelė ties laivu bus aptverta statybine tvorele ir toliau bus tęsiami remonto darbai, įrengiamas laivo vidus.

Tikimasi, kad 2014-ųjų vasaros sezono pradžioje, birželį, burlaivis jau priims lankytojus, galėsiančius apžiūrėti muziejinę ekspoziciją, ko gero, jame jau veiks ir restoranas.

Kol nebaigti visi darbai, kiek kainuos Klaipėdos simbolio prikėlimas dar vienam gyvenimui, neskelbiama.

Priminsime, jog ankstesniam "Meridiano" paramos fondo valdytojui paskelbus, kad nori laivą nuskandinti, barkentiną gelbėti suskubo du uostamiesčio verslininkai Aloyzas Kuzmarskis ir Aidas Kaveckis. Jie įsigijo laivą pernai spalį ir ėmė jį remontuoti asmeninėmis lėšomis.

Kadangi perimto laivo būklė buvo kur kas blogesnė nei matyta, didžioji dalis medienos buvo supuvusi, planuota 2 mln. Lt suma, reikalinga remontui, gerokai išaugo ir jau viršija 7 mln. Lt.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder