Meras pirtininkams: "Užsipirkite vantų dar 2-4 metams"

Meras pirtininkams: "Užsipirkite vantų dar 2-4 metams"

Vakarykštis uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko vizitas į viešąją miesto pirtį buvo itin karštas, nors miesto vadovas ramino, kad keletą metų pirtininkų tikrai dar niekas neišvarys.

Žinia, kad šią Savivaldybei priklausančią pirtį norima įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą, Klaipėdoje buvo sutikta itin karingai. Rengta ne viena vieša diskusija ir piketas. Tad vakar meras V. Grubliauskas nusprendė pats apsilankyti pirtyje.

Netikėtai miesto valdžią išvydę pirtininkai įnirtingai puolė aiškinti, kad neleis privatizuoti "tokio socialiai jautraus objekto". Tada jau meras atkirto, kad laikas ieškoti kompromisų bei leisti šia pirtimi naudotis ir benamiams.

"Va tada ir galėsime kalbėti, kad ji atlieka socialinę funkciją, nes dabar tai visiška komercija", - pabrėžė V. Grubliauskas.

Kontroliere-pardavėja pirtyje dirbanti Salomėja Juozapaitienė skaičiavo, kad per dieną joje apsilanko ir 150 žmonių. Ir ne tik iš Klaipėdos, esą atvažiuoja iš Gargždų, Kretingos, net iš Plungės.

"Yra tokių senolių, kuriems ši pirtis - vienintelė galimybė išsimaudyti. Vieniša senolė jau nebegali įlipti į vonią, tad mūsų pirtis jai išganymas. Maudosi čia ir 90 metų sulaukusios senjoros", - pasakojo S. Juozapaitienė.

Pirtininkas Valerijus Paškevičius antrino, kad daugelis žmonių yra vieniši, tad neturi nei kompanijos, nei pinigų, kad galėtų užsisakyti privačią pirtį. O ši pirtis esą suteikia galimybę ne tik nusiprausti, bet ir su žmonėmis pabendrauti.

"Nors ir šioje pirtyje kainos sukilo, bet dar vis tiek įmanoma sutaupyti", - sakė kartą per savaitę į šią pirtį ateinantis V. Paškevičius.

Asmeniui dabar vienas apsilankymas kainuoja 6, pensininkams - 5 eurus.

Išklausęs ne vieno pirtininko mestą kaltinimą, esą valdžiai žmonės visai nerūpi, meras juos ramino, kad niekas jų niekur nevaro.

"Bet reikia galvoti apie tai, kad šiam objektui greitu laiku gali prireikti nemenkų investicijų. Tad dabar turi būti parengtas investicinis planas, o kol tai bus daroma, galite ramiai maudytis. Užsipirkite vantų dar 2-4 metams", - teigė meras.

Tiesa, kai kurie pokyčiai pirtyje turės įvykti nedelsiant, nes Savivaldybės kontrolierė, atlikusi auditą, nustatė rimtų pažeidimų. Pavyzdžiui, alkoholiu pirtyje prekiauja Savivaldybei priklausanti įmonė, nors tai nėra leidžiama.

"Aš nesakau, kad čia negalima gerti alaus, bet baras turi turėti kitą operatorių, ir tai reikia spręsti nedelsiant. Yra ir kitų dalykų, kuriuos reikia tobulinti. Turi būti įvesta vandens apskaita, nes dabar jis leidžiamas kiek tik širdis geidžia. Turi būti įvesta ir lankytojų apskaita, kad būtų aišku, kiek jų apsilankė pirtyje ir kiek laiko buvo. Taip pat audito išvadose akcentuojama, kad galima mažinti čia dirbančių žmonių skaičių. Ar tikrai reikia dviejų sargų? Gal geriau pirkti apsaugos paslaugą", - kalbėjo meras.

Savivaldybės kontrolierė Daiva Čeporiūtė tikino, kad ši miesto pirtis turėtų atlikti ir socialinę funkciją, kaip yra kitose savivaldybėse. Pavyzdžiui, Panevėžyje miesto Tarybos sprendimu suteikiama galimybė nemokamai pirtyje maudytis žmonėms, namuose negalintiems pasirūpinti higiena. Tad ir meras priminė pirties vadovybei, kad laikas būtų leisti pirtyje nusiprausti uostamiesčio benamiams ir toms šeimoms, kurios namuose neturi vonios ar dušo.

"Nesakau, kad benamiai turėtų eiti praustis kartu su visais. Bet juk yra kelios laisvos dienos, kai pirtis nedirba, tuomet būtų galima ją užleisti tokiems žmonėms", - kalbėjo meras.

Pabrėžta, kad ši pirtis veikia pelningai, ne tik Savivaldybei moka dividendus, bet ir turi sąskaitoje 100 tūkst. eurų nenumatytiems atvejams. Tiesa, tokios sumos nepakaktų planuojamiems remonto darbams. Preliminariai skaičiuojama, kad tam reikėtų maždaug 400 tūkst. eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder