"Memelio mieste" užkliuvo transporto schemos

"Memelio mieste" užkliuvo transporto schemos

Vadinamojo Memelio miesto teritorijos vystytojai, norintys ją prikelti antram gyvenimui, dar turės šiek tiek padirbėti. Valdžios atstovai vis dar turi pastabų rengiamai šios vietos koncepcijai.

Vakar Klaipėdos savivaldybėje dar kartą buvo aptarti teritorijos tarp Danės upės, Naujosios Uosto, Naujojo Sodo gatvės tęsinio ir Kuršių marių detaliojo plano koncepcijos sprendinių variantai.

"Turėjome pastabų, tad paprašėme dar kartą jas įvertinti, šį tą pakoreguoti, su koncepcija vėl grįžti pas mus ir tada atlikti strateginį poveikio aplinkai vertinimą", - kokioje stadijoje dabar yra "Memelio miesto" teritorijos likimas, po vakar vykusio pasitarimo sakė Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Jis pasidžiaugė, kad kai kurias anksčiau išsakytas pastabas vystytojai išgirdo.

"Pageidavome, kad iš miesto pusės žiūrint į kvartalą būtų galimybė matyti vandenį taip, kaip buvo senojo miesto struktūroje. Tuos dalykus jie jau pakoregavo. Bet dar matome ir kitų koreguotinų dalykų", - sakė S. Budinas.

Pasak jo, vis dar kliūva transporto bei užstatymo schemos.

Savivaldybės administracijos direktorius priminė, kad minėtoje teritorijoje planuojama statyti gyvenamosios, viešosios paskirties ir biurams skirtus pastatus.

"Manau, per mėnesį bus paruošti galutiniai sprendiniai, kurie ir bus teikiami poveikio aplinkai vertinti", - sakė S. Budinas.

Minėtos teritorijos detaliojo plano koncepcijos sprendinių rengėjai - UAB "Litectus".

Priminsime, kad teritorija dešiniajame Danės upės krante ilgą laiką priklausė uostui ir tik 2008 m. birželį Vyriausybės nutarimu atiteko miestui. Grandiozinius planus joje įkurti ištisą rekreacinę zoną su puikiais gyvenamaisiais pastatais rezgė UAB "Memelio miestas", įsigijęs pastatus iš AB "Laivitė".

Planuota investuoti net apie 590 mln. litų, tačiau praktiškai ši teritorija taip ir liko uždara miestiečiams. 2013 m. lapkričio 29 d. Klaipėdos apygardos teismo nutartimi "Memelio miestui" buvo iškelta bankroto byla. Visą turtą už 33 mln. Lt įsigijo nekilnojamuoju turtu užsiimanti SEB banko grupės įmonė "Litectus".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder