Melnragės bibliotekai vėl žadamas atgimimas

Melnragės bibliotekai vėl žadamas atgimimas

Pagaliau remonto turėtų sulaukti pastatas Melnragėje, kuriame įsikūrusi biblioteka, vaikų laisvalaikio centras ir renkasi vietos bendruomenė. Remonto darbus pradėti buvo planuota jau kelis kartus, bet vis nepavykdavo.

Molo g. 60 esantis pastatas melnragiškiams svarbus, tačiau dabar jis nėra išnaudojamas. Statinys yra fiziškai ir morališkai nusidėvėjęs, trūksta patalpų, pritaikytų edukacinei, kultūrinei ir kitai veiklai vykdyti.

Pirmame pastato aukšte šiuo metu veikia vaikų laisvalaikio centras, antrame - biblioteka.

Melnragės seniūnaitė Marija Kalendė sakė, kad 1955 m. pastatytas pastatas iki šiol nebuvo sulaukęs rimto kapitalinio remonto. Didesnis remontas buvo kiauro stogo sutvarkymas.

"Iš tiesų biblioteka atlieka bendruomenės centro funkciją. Gyventojai labai noriai renkasi į biblioteką, nors ji ir dirba antisanitarinėmis sąlygomis. Mes esame pasirengę net knygas kuriam laikui priglausti.

Norėtume, kad biblioteka būtų perkelta į pirmą aukštą, kad ją galėtų lengvai pasiekti senjorai ir žmonės, turintys negalią.

Būtų noras tą biblioteką padaryti panašią į Girulių biblioteką, kad ji kartu būtų ir bendruomenės namai, jos salę būtų galima pritaikyti įvairioms funkcijoms", - sakė M. Kalendė, akcentavusi, kad Melnragėje labai trūksta patalpų, kuriose norimu laiku galėtų rinktis bendruomenė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė teigė, kad remontuoti pastatą numatoma 2021-2022 metais.

Šiuo metu jau parengtas techninis projektas, gautas statybos leidimas. Šiemet planuojama ieškoti rangovo, kuris atliks kapitalinį remontą.

Rengiamasi perplanuoti patalpas, įrengti atskirą įėjimą, apšiltinti fasadą, stogą, įrengti išorinę lietaus nuvedimo sistemą, įrengti nuovažas, sutvarkyti pastato sklypą, teritorijos apšvietimą.

Projekto vertė - 1 mln. eurų. Miestas ketina kreiptis į Kultūros ministeriją dėl projekto finansavimo iš Valstybės investicijų programos (VIP).

"Atsirado naujas reikalavimas. Kultūros ministerija prašo Tarybos sprendimo ir Savivaldybės prisidėjimo prie projekto įgyvendinimo. Kuo daugiau miestas prisidės, tuo daugiau vertinant projektą jam bus skiriama balų", - aiškino E. Jurkevičienė.

Pasak jos, siūloma, kad miestas prisidėtų 50 proc. sumos - 500 tūkst. eurų.

Melnragės seniūnaitė M. Kalendė viliasi, kad prie pastato atnaujinimo prisidės ir kaimynystėje veikiančios uosto įmonės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder