Mažins leistiną greitį senamiestyje

Mažins leistiną greitį senamiestyje

Gatvių rekonstrukcijai senamiestyje besiruošianti Klaipėdos savivaldybė apskritai šioje vietoje ketina mažinti leistiną greitį. Šiuo metu senamiestyje galima važiuoti 30 km / val. greičiu, o štai įvedus naują tvarką greitis sumažėtų iki 20 km / val.

Praėjusią savaitę Klaipėdos savivaldybėje vykusiame Eismo saugumo komisijos posėdyje buvo priminta, kad senamiestyje planuojama rekonstruoti septynias gatveles: Vežėjų, Žvejų, Daržų, Aukštąją, Didžiąją Vandens, Sukilėlių ir Teatro.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, pagal statybos techninius reglamentus didžiausias leistinas greitis tokioje vietoje gali būti 20 km / val.

Iš institucijų priekaištų tokiam siūlymui sulaukta nebuvo. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras netgi pasidžiaugė, kad priėmus tokį sprendimą turėtų sumažėti ne tik transporto priemonių greitis, bet ir jų keliamas triukšmas bei vibracija.

Tokiam sprendimui pritaria ir policija. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininko Mindaugo Džermeikos manymu, įvedus naują tvarką senamiestyje didelio greičio viršijimo atvejų būti neturėtų.

Beje, šiuo metu senamiestyje vis dar yra įrengtas išmanusis greičio matuoklis, kuris fiksuoja ne tik greitį, bet ir tai, ar automobiliai ir kitos transporto priemonės yra apdraustos ir perėjusios techninę apžiūrą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder