Maži darbai tampa dideliais!

Maži darbai tampa dideliais!

Klaipėdos mieste pastaraisiais metais įvyko daug gerų pokyčių, tačiau jų nepakanka, kad būtų išlaikytas spartus uostamiesčio augimas ir vystymasis.

Klaipėdiečių suvienijimas, pasitikėjimo miesto valdžia sugrąžinimas, skaidrumas ir didesnis miestiečių, nesupančiotų partiniais įsipareigojimais, įsitraukimas į uostamiesčio valdymą – raktas nuo durų į ūkiškai, kūrybingai ir atsakingai valdomą miestą.

Nuo 2009-ųjų sėkmingai veikiančios asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ prezidentų klubo nariai, inicijavę atskiro vieneto – visuomeninio rinkimų komiteto „Mano Klaipėda“ (VRK) įsteigimą, tą raktą jau laiko rankose.

„Mano Klaipėda“ turi viziją, kaip miestas, atsikratęs interesų grupių savanaudiškumo, skeptikų ir visažinių kritikos, realiai tampa europietišku kultūros, verslo ir mokslo centru, kuriame visi norime gyventi.

Komiteto „Mano Klaipėda“ iniciatyvinė grupė: Gintaras Bendžius, Kazys Paulikas, Raimondas Beliauskas, Saulius Savickis.

Iniciatyvinės grupės nariai – Kazys Paulikas, Gintaras Bendžius, Raimondas Beliauskas, Saulius Savickis ir Remigijus Žiogas – žinomi klaipėdiečiai, su bendraminčiais jau padarę ne vieną mažą darbą uostamiesčiui.

Tarp sėkmingai įgyvendintų projektų - du kartus laimėtas ir visą Klaipėdą sutelkęs TV projektas „Supermiestas“, šalia Danės įrengta vaikų žaidimo aikštelė, Klaipėdos švarinimo ir gražinimo akcijos (daugiabučių namų kiemai, lapų grėbimas viešose miesto erdvėse, „Švari Dangė“).

Taip pat - nacionalinės žuvies rinkimai, parama klaipėdiečiams ir kiti darbai: jaunos klaipėdiečių kartos verslumo skatinimas (projektas „Užaugink verslo idėją“), senjorų būrimas, vaikų globos namų auklėtiniams skirtas projektas „Vaikų kinoteatras“, kuris tęsiamas devynerius metus. Šiais metais projektas pritaikytas daugiavaikių šeimų poreikiams.

Iniciatyvą nuo mažų gerų darbų miestui pereiti prie didelių palaikė per šimtas klaipėdiečių: dalis jų prisijungė prie komiteto „Mano Klaipėda“ steigėjų, kiti pasiruošę savo žinias ir patirtį skirti darbui miesto Taryboje.

Kandidatų sąrašą į savivaldos rinkimus komitetas „Mano Klaipėda“ ketina paskelbti ateinančią savaitę. Tuo pačiu metu komitetas paviešins savo sprendimą, kuris iš penkių komiteto lyderių taps kandidatu į Klaipėdos merus.

Realūs dideli darbai prasideda ne nuo pažadų, kaip gyvensime po 20-ies metų, o nuo kasdienių miestiečių problemų sprendimo. Kiekvieno iš mūsų Klaipėda prasideda nuo savo namų ir kiemo, kaimynų, draugų, laisvalaikio, gatvės, darželio ar mokyklos, mėgstamo darbo už orų atlyginimą, saugios aplinkos ir nuoširdaus, ne valdiško palaikymo, susidūrus su rūpesčiais.

Kiekvienas iš mūsų gali sukurti mažą stebuklą. Mažą, bet labai svarbų gerą darbą savo miestui. Ypač tada, kai rankos nėra surištos politinių partijų vadovų nurodymais, o kojų nepančioja asmeniniai interesai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder