Ligita Girskienė: "Apsisprendžiau. Už mūsų visų teisę į švarią aplinką kovosiu Seime"

Ligita Girskienė: "Apsisprendžiau. Už mūsų visų teisę į švarią aplinką kovosiu Seime"

Po ilgų svarstymų priėmiau man labai svarbų sprendimą - kandidatuoti į Lietuvos Respublikos Seimą. Tai svarbus ir nelengvas žingsnis, tačiau būtinas, norint tęsti tai, ką pradėjau - ginti mūsų konstitucinę teisę į švarią aplinką, kurioje gyvename ir kurioje auga mūsų vaikai.

Pastaruoju metu iš visos Lietuvos sulaukiu itin daug į mane besikreipiančių žmonių, prašančių pagalbos sprendžiant taršos problemas. Kvapų tarša, nelegalūs nuotekų vamzdžiai vandens telkiniuose, upėse dvesiančios žuvys, beatodairiškas miškų kirtimas, neteisėtai užkasamas statybinis laužas, deginamos nuodingos pramonės atliekos - tai tik dalis to, ką tenka išgirsti kiekvieną dieną ir kas verčia nerimauti dėl aplinkos, kurioje gyvename.

Su Klaipėdos taršos problemomis kovoju jau daugiau nei dešimt metų. Džiaugiuosi, kad per pastaruosius kelerius metus į šią kovą aktyviai įsitraukė ir miesto bendruomenės. Mūsų pastangomis pavyko pasiekti svarbių teisės aktų pakeitimų, reglamentuojančių aplinkosaugos reikalavimus visos šalies mastu, pagaliau pavyko iškelti į viešumą AB "Grigeo" vykdomos taršos ir uosto krovos darbų keliamų dulkių problemas.

Taip pat pavyko pasiekti, kad iš einamų pareigų būtų atleisti korumpuoti aplinkosaugos institucijų vadovai, Ministro Pirmininko pavedimu buvo sudarytos specialios darbo grupės taršos problemoms spręsti, padidintos baudos aplinkosaugos reikalavimų nesilaikančioms įmonėms, gyvenamųjų rajonų pašonėje užkirstas kelias taršių įmonių atėjimui, o jau veikiančioms tapo privalu įsidiegti nemalonius kvapus ir taršą mažinančias priemones. Tačiau tai tik pradžia.

Dirbdama Klaipėdos miesto tarybos opozicijoje turiu gan ribotas galimybes. Kartais apima ir bejėgiškumo jausmas, kai norint įgyvendinti itin reikalingus ir visam miestui svarbius sprendimus tenka atsimušti į apatiškumo, biurokratijos, o kartais ir politinės korupcijos sieną. Myliu savo miestą Klaipėdą ir žinau, kad, atstovaudama aplinkosaugos klausimams Seime, galėsiu imtis dar efektyvesnių priemonių, sprendžiant įsisenėjusias taršos problemas. Todėl tai, ką pradėjau, noriu tęsti valstybiniu mastu.

Pasiūlymų kartu kandidatuoti į LR Seimą gavau iš daugelio partijų, tačiau per dešimtmetį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga buvo vieninteliai, kurie mus, kovojančius už švarią Klaipėdą, išgirdo ir realiais veiksmais parodė savo palaikymą taršos klausimų sprendimams. Todėl mano apsisprendimas yra kandidatuoti į Seimą būtent su šia politine jėga.

Kandidatė į LR Seimą Ligita GIRSKIENĖ

Politinė reklama bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų sąskaitos. Užsakymo Nr. 286713.


Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder