Liepojos gatvėje atsiras naujas greičio matuoklis

Liepojos gatvėje atsiras naujas greičio matuoklis

Po praėjusiais metais tragiškai pasibaigusios avarijos ties Vasaros estrada, Kelių policijos pareigūnai, atlikę analizę, kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe nusprendė, kad toje vietoje bus įrengtas naujas stacionarus išmanusis greičio matuoklis.

Kelių policijos biuro viršininkas Mindaugas Džermeika tikisi, kad tokios priemonės gerokai sumažins avaringumo riziką šioje miesto vietoje.

Antradienį vykusiame Eismo saugumo komisijos posėdyje kaip tik ir buvo svarstomas šis klausimas. M. Džermeika pristatė savo iniciatyvą dėl stacionaraus greičio matuoklio įrengimo posėdžio nariams.

"Prie Vasaros estrados, Panevėžio gatvėje esančioje pėsčiųjų perėjoje, neseniai žuvo moteris. Pasidarėme tam tikrą analizę, kuri parodė, kad toje vietoje yra nemažas avaringumas ir šią problemą norime spręsti būtent tokiomis techninėmis priemonėmis", - teigė viršininkas.

Pareigūno teigimu, vairuotojai pristabdo greitį tik nuo senojo Liepojos plento, ties Dragūnų batalionu, kur šiuo metu yra įrengtas greičio matuoklis, tačiau jį pravažiavę vėl viršija leistiną greitį.

"O mes su savo trikojais juk ten irgi negalime nuolatos stovėti. Juk apskritis yra gana didelė. Todėl pasiūlėme ten įrengti vieną stacionarų išmanųjį greičio matuoklį. Apie tai informavome Viešosios tvarkos skyrių ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorių", - teigė M. Džermeika.

Pareigūnai įvertino ir tai, kad Liepojos gatvėje atsidarė ir naujas prekybos centras, prie jo yra įrengta iškilioji pėsčiųjų perėja. Dėl to ten esantys senieji greičio matuokliai nebetenka prasmės, nes vairuotojai prieš pėsčiųjų perėją privalo jau fiziškai pristabdyti.

"Tačiau už prekybos centro, už ežerėlio, automobiliai jau važiuoja gana dideliais greičiais. Matome, kad nemažas skaičius žmonių, gyvenančių miegamajame rajone, eina į parką vedžioti šunis, pasivaikščioti ir t. t. Galiausiai ir vasaros sezonas ateina. Todėl ir priėmėme šitą sprendimą, kad šis klausimas būtų kuo greičiau išspręstas ir žmonėms būtų užtikrintas saugumas", - akcentavo pokalbininkas.

Naujasis matuoklis greitį fiksuos iš abiejų pusių - tiek atvažiuojančius automobilius nuo Kalotės pusės, tiek ir važiuojančius link jos.

"Manome, jog greičio viršijimo problema šioje vietoje turėtų išsispręsti", - teigė M. Džermeika.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder