Laukia bendruomenių iniciatyvų

Laukia bendruomenių iniciatyvų

Klaipėdos savivaldybės administracija kviečia savo miestui neabejingus klaipėdiečius teikti pasiūlymus dėl žaidimų aikštelių, sporto treniruoklių, suoliukų įrengimo ir atnaujinimo, stovyklų, renginių organizavimo ir kitų veiklų, skirtų bendruomenės gyvenimo kokybei gerinti.

Tokie bendruomenės viešieji poreikiai, kaip socialinė veikla, skirta pažeidžiamųjų bendruomenės narių ir grupių poreikių tenkinimui: vaikų ir jaunimo užimtumas, kultūriniai ir švietėjiški renginiai, viešųjų erdvių ir aplinkos kokybės gerinimas, sportas ir sveikatinimas, bendruomeninės veiklos organizavimas, ir kitos vietos bendruomenės gyvenimo kokybę gerinančios iniciatyvos gali sulaukti finansinės paramos ir būti įgyvendintos. Reikia tik, kad idėja būtų pristatyta paraiškos pavidalu Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriui ir sulauktų bendruomenių tarybos pritarimo.

Savivaldybės administracijos Socialinių paslaugų poskyrio vyriausiosios specialistės Dianos Pilelienės teigimu, Bendruomenių savivaldos programai įgyvendinti šiais metais Vyriausybė planuoja skirti 2 606 580 Eur (9 mln. Lt). Iš jų Klaipėdos bendruomenių poreikiams tektų 159 291 Eur (550 tūkst. Lt).

Pernai klaipėdiečiai panaudojo 495 458 Lt šiai programai skirtų lėšų ir įgyvendino 116 projektų. Šiais metais kol kas yra gauta tik 14 klaipėdiečių paraiškų.

"Norime paraginti klaipėdiečius aktyviau dalyvauti bendruomenės gyvenime ir teikti savo pasiūlymus. Šie metai paskelbti senjorų metais, todėl šiais metais ypač raginame atkreipti dėmesį į senelių poreikius. Žinoma, visada aktualus ir žaidimo aikštelių bei treniruoklių klausimas", - sakė D. Pilelienė.

Pasiūlymą gali teikti bet kuris Klaipėdos gyventojas, gyventojų grupė ar organizacija. Pateiktus pasiūlymus svarstys ir sprendimus dėl jų įgyvendinimo priims 4 vietos bendruomenių tarybos (Baltijos, Danės, Marių, Pajūrio). Pasiūlymus gyventojai kviečiami teikti iki sausio 30 d. adresu: Klaipėdos miesto socialinės paramos skyrius, Vytauto g. 13, 103 kabinetas, arba el. paštu [email protected].

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder