Kviečiame į susitikimą su Kazimieru Budriu

Kviečiame į susitikimą su Kazimieru Budriu

Už ypatingus nuopelnus Klaipėdai miesto tarybos 2014 m. sausio 31 d. sprendimu Klaipėdos miesto garbės piliečio vardas suteiktas Kazimierui Budriui. K. Budrys – aštuonioliktas klaipėdietis, kuriam suteiktas šis garbingas vardas. Už nuopelnus sporto srityje taip pagerbtas buvo garsus dviratininkų treneris Narsutis Dumbauskas (2002), kurio auklėtiniai yra gerinę pasaulio rekordus, tapę pasaulio čempionais, o 1988 metais į Klaipėdą parvežė net tris Olimpinių žaidynių aukso medalius. Garbės piliečių vardai buvo suteikti ir daugelį metų visiems Lietuvos gyventojams susižavėjimą kėlusio daugkartinio Europos ir pasaulio čempionatų nugalėtojo, sportinių šokių kolektyvo „Žuvėdra“ vadovai profesoriai Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai (2005).

Įvairių sporto renginių organizatorius, iki šiol aktyviai sportuojantis Kazimieras Budrys Lietuvoje ir už jos ribų geriausiai žinomas kaip šeimų krepšinio turnyrų sumanytojas ir rengėjas. Šis prasmingas renginys, jau senokai išaugęs į tarptautinį, šįmet vyko jau 38-tą kartą. Žvalus ir energingas renginių organizatorius Kazimieras Budrys įvairaus amžiaus grupių krepšinio komandose Klaipėdai atstovauja daugiau kaip 60 metų. Yra iškovojęs visų spalvų Lietuvos čempionatų medalius, pelnęs, o pradėjęs rungtyniauti veteranų komandose, tapo Europos pirmenybių čempionu ir prizininku, bei pasaulio čempionato antros vietos laimėtoju. Kiekvienais metais jį matome ir tarp populiarių „Gintarinės jūrmylės“ bei „Vilties bėgimo“ dalyvių.

Įdomu paminėti, kad K. Budrys yra tik trečias savo miesto Garbės pilietis Lietuvoje už nuopelnus krepšinio srityje. (Be jo šiais vardais savo miestuose buvo pagerbti V. Garastas ir A. Sabonis).

K. Budriui miesto garbės piliečio regalijos buvo įteiktos rugpjūčio 1 dieną. Ceremonijoje dalyvavo nedidelė grupė žmonių, todėl visus, kurie norėtų pabendrauti su miesto garbės piliečiu K. Budriu, spalio 30 d. 17 val. kviečiame į susitikimą Sportininkų namuose

(S. Daukanto g. 24). Savo ruožtu Kazimieras Budrys norės padėkoti miesto sportininkų bendruomenei už pasitikėjimą, Miesto tarybai siūlant jo kandidatūrą.

PRIEŠ SUSITIKIMĄ KKRC SALĖJE (TAIKOS PR. 61A) 15 val.VYKS DRAUGIŠKOS KREPŠINIO VETERANŲ RUNGTYNĖS TARP KOMANDŲ RANGA-LEMORN IR NEPTŪNIEČIŲ.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder