Kviečia pagerbti šiemet mirusius Lietuvos karius

Kviečia pagerbti šiemet mirusius Lietuvos karius

Spalio 23-25 dienomis Lietuvoje jau šeštąjį kartą vyksta pagarbos  mirusiems Lietuvos kariams renginys "In Memoriam".

2015 metų rugsėjo mėnesį maratono metu, mirė jaunas Lietuvos karininkas - majoras Vytautas Burokas. Mintis prisiminti mirusįjį pagarbos bėgimu virto dideliu atminimo renginiu, pagerbiančiu visus per metus įvairiomis aplinkybėmis mirusius ar žuvusius Lietuvos kariuomenės karius.

"Renginys šiais metais vyksta ne Vingio parke Vilniuje, kur tradiciškai vykdavo. Dėl COVID-19 pandemijos renginys vyksta visuose miestuose ir miesteliuose, kad nesusitelktume į vieną vietą. Per visą Lietuvą nuvilnys šis renginys. Daug karių, karių artimųjų dalyvaus bėgimuose. Manau, kad skaičiumi šis renginys šiais metais bus didesnis, nei anksčiau", - pasakojo Motorizuotosios pėstininkų brigados "Žemaitija" vadas plk. Nerijus Stankevičius.

Renginyje kartu vykdoma ir labdaros akcija, kurios metu suaukotos lėšos bus perduodamos mirusių karių šeimoms ir artimiesiems.

"Šią akciją organizuoja karininkų šeimų moterų sąjunga jau 6 metus, tam, kad paremti tais metais mirusių karių šeimas. Kadangi mes esame karininkų žmonos, užnugaris, norime prisidėti. Surinktos lėšos šeimoms bus atiduotos Advento laikotarpiu", - sakė Lietuvos Didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų Klaipėdos regiono moterų draugijos pirmininkė Sigita Stonkienė.

Renginio "In Memoriam" organizatoriai kviečia visus spalio 23-25 dienomis bėgti savarankiškai 1, 3, 6 kilometrus arba savo pasirinktą distanciją vieniems, su šeima ar draugais bei kaimynais. Prašoma įkelti nuotrauką į socialinius tinklus su grotažyme #InMemoriam ir būti mintimis su tais, kurie buvo pasiryžę paaukoti savo gyvenimus už kiekvieną iš mūsų.

Šiandien Motorizuotosios pėstininkų brigados kariai pagerbdami mirusius Lietuvos karius simboliškai bėgimą pradėjo nuo Klaipėdos simbolio Meridiano vietos ir bėgo iki štabo vietos Jaunystės gatvėje.

Taip pat organizatoriai primena, kad norintys paaukoti, tai padaryti gali pervesdami savo auką į LDK Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos banko sąskaitą Nr. LT36 7300 0100 0246 9222(mokėjimo paskirtyje nurodykite "Parama kario šeimai") arba skambindami trumpuoju numeriu 1484 (auka - 2 eurai).

Visos aukos bus skirtos šiais metais mirusių karių artimiesiems.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder