Kviečia į miškasodį

Kviečia į miškasodį

Valstybinių miškų urėdija balandžio 27 d., šeštadienį, kviečia gyventojus kartu sodinti mišką ateities kartoms. Nacionalinis miškasodis organizuojamas 47 vietose. Kretingos regioninis padalinys laukia talkininkų Darbėnų girininkijai priklausančiame Dimitravo miške.

Kretingos regioninio padalinio miškasodžio koordinatorė Gražina Banienė informavo, jog akcijos metu Dimitravo miške 1,5 ha plote planuojama pasodinti 5 000 eglių sodinukų. "Laukiame apie 100 savanorių, jau užsiregistravo 60. Darbą pradėsime 10 val. ryte, užtruksime apie 4 val. Taigi, akcijos dalyviai pasodins ne po vieną, o po 100 medžių. Sodinukus ir darbo įrankius parūpins miškininkai. Miškasodis - tai puiki proga susipažinti su miškininko darbu, gerai praleisti laiką gamtoje ir padaryti gerą darbą gamtai. Renginyje dalyvaus ir pasieniečiai, jie talkininkus vaišins kareiviška koše ir arbata. Labai kviečiame visus prisijungti, ypač šeimas su vaikais", - ragino G. Banienė.

Pasak pašnekovės, Kretingos urėdija miškasodį organizuoja jau ketvirtus metus. Vis dėlto savanoriai padeda pasodinti tik labai nedidelę atkuriamo miško dalį. "Iškirstus miškus miškininkai privalo atkurti per trejus metus. Kretingos regioniniam padaliniui priklauso labai didelė teritorija, tad kasmet pasodiname apie 250-300 hektarų. Miško sodinimo darbus Šernų, Juodkrantės girininkijoje pradėjome jau kovo pradžioje. Ypač didelis plotas, net 40 hektarų, šiais metais sodinamas Kuršių nerijoje. Čia vykdomas miško rekonstrukcijos projektas: iškertami seni, peraugę, gaisro grėsmę keliantys kalnapušynai, o sodinamos paprastosios pušys", - pasakojo G. Banienė.

Informacija. Miškasodžio dalyviai į miško sodinimo vietas atvyksta savo transportu. Kretingos rajono savivaldybėje, Darbėnų girininkijoje, Dimitravo miške miškasodžio koordinatės yra 325592 6208195 (LKS), 55.976167 21.205417 (WGS). Pageidaujantieji dalyvauti miškasodyje prašomi registruotis iš anksto mob. tel. 8 613 95162, el. p. grazina.banienevivmu.lt. Vakarų Lietuvos regiono gyventojai taip pat gali dalyvauti miškasodyje Šilutės girininkijoje, Žemaitkiemio kaime asenčiame Lapynų miške, Švėkšnos girininkijoje, Aisėnų kaime esančiame Piliakalnio miške.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder